Modig blogger viser konsekvenserne af kæmpe vægttab

Skrevet af Jesper Larsen

22/03/2015

Dagens topnyheder

22-årige Matt Diaz kæmpede en seks år lang kamp med vægten, der endte med at han tabte halvdelen af sin kropsvægt. 

Den første tid brugte han på at glæde sig over sit store vægttab, men da de fysiske konsekvenser af vægttabet viste sig, blev glæden forvandlet til sorg. Den overskydende hud har gjort, at han ikke føler, han ser meget bedre ud end før, og i en følelsesladet video, fortæller han om sit syn på sin 'nye' krop. 

- Jeg er virkelig bange for at lægge denne her video op, fordi jeg frygter, at folk ikke vil synes jeg er attraktiv længere, jeg er bange for, at alle de venlige beskeder vil stoppe, siger han i videoen, hvor han står i bar overkrop på sit badeværelse.

Matt Diaz blogger normalt om, at man skal have et positivt syn på sin krop, og derfor følte han, at det ville være hyklerisk, hvis han ikke var ærlig om sine egne følelser. I videoen peger han på sin hudfolder og sine hængebryster, mens han prøver at holde tårene tilbage.

- Jeg vil gerne dele mine følelser med jer, fordi det er vigtigt, at jeg ikke skammer mig over, hvem jeg er, når jeg har arbejdet så hårdt for at nå hertil, men stadig ikke har den krop, jeg gerne vil have, siger Matt Diaz. 

Efter at videoen blev set af tusindvis of delt på internettet, blev der startet en indsamling, så han kan få opereret den overskydende hud væk. På tre dage blev der indsamlet næsten 350.000 kroner, hvilket har chokeret den 22-årige. 

- I dag har jeg været vidne til, at tusindvis af mennesker er gået sammen for at hjælpe en fyr med at få det bedre med sig selv, fordi han viste sin sårbarhed, skriver han på Twitter.