Modkørende bilist ved nordjysk trafikulykke kørte alt for hurtigt

Ulykken skete 16. juli, og kun moderen og hendes spædbarn overlevede, mens de andre børn altså mistede livet. Den modkørende bilist slap med mindre kvæstelser.

Ulykken var en venstresvingsulykke, og hidtil har Nordjyllands Politi været overbevist om, at der udelukkende lå en menneskelig fejl bag tragedien, da moderen havde svinget ud foran den modkørende bil.

Onsdag middag har lokalpolitiet i Hjørring dog modtaget bilinspektørens rapport om ulykken, som konkluderer, at den modkørende også har kørt alt for stærk i sin Mitsubishi Grandis.

»Bilinspektørens tekniske beregninger viser, at part to i ulykken, den modkørende bil, har kørt med en væsentlig højere hastighed en det tilladelige,« siger Søren Bach, der er efterforskningsleder på sagen, fra lokalpolitiet i Hjørring til bt.dk.

Efterforskningslederen vil ikke komme nærmere ind på den eksakte hastighed, men konkluderer flere gange over for bt.dk, at farten har været væsentlig højere end de tilladte 80 kilometer i timen på strækningen.

Derudover fortæller Søren Bach, at der ikke har været nogle fejl eller mangler ved de to køretøjer, der har kunnet være skyld i tragedien.

Nordjyllands Politi skal nu vurdere, hvad der skal ske videre i sagen.

»Vi har lagt sagen til juridisk vurdering, og der vil i løbet af kort tid tages stilling til, om den modkørende bilist i ulykken skal sigtes for en uagtsomt rolle i ulykken,« siger Søren Bach.

Dagens Gossip