Møde mellem Erdogan og demonstranter dulmer konflikt

Ifølge delegationen af demonstranter, som mødtes med Erdogan torsdag aften, lovede premierministeren, at han ikke vil fremskynde planerne om at bygge et indkøbscenter i en Gezi Park i Istanbul. Det var det byggeprojekt, som satte gang i protesterne, der siden har udviklet sig til store demonstrationer mod Erdogan i Istanbul og andre tyrkiske byer

Erdogan har ifølge Taksim Solidaritet helt konkret lovet, at han vil afvente afgørelsen af en igangværende retssag, der behandler konflikten om byggeplanerne i Gezi Park. Samtidig vil Erdogan lade det være op til folket at bestemme ved en afstemning, om planerne så rent faktisk skal gennemføres, hvis afgørelsen falder ud til fordel for regeringen.

»Premierministeren siger, at hvis en eventuel folkeafstemning viser, at man vil beholde Gezi Park, så vil regeringen følge det,« siger Tayfun Kahraman fra Taksim Solidaritet, til Reuters.

»Hans kommentar om, at byggeprojektet ikke vil begynde, før retten er kommet frem til en afgørelse, er også positiv,« tilføjer han.

Så sent som torsdag aften, få timer inden mødet med demonstranterne, sagde Recep Tayyip Erdogan ellers, »at tålmodigheden er ved at være brugt op« og »jeg kommer med en sidste advarsel, Gezi Park er ikke til besættende demonstranter, men til folket«.

Også Istanbuls guvernør, Huseyin Avni Mutlu, har natten til fredag haft møder med flere forskellige grupperinger, skriver Reuters.

Dagens Gossip