Mødre beder deres døtre om shopping-råd

Det kan godt være, at de fleste kvinder ser op til deres mødre, men en ny, britisk undersøgelse viser, at en mor også kan have behov for hjælp fra en datter.

Mange mødre er nemlig så optagede af at følge den nyeste mode, at de ofte støtter sig til deres kvindelige afkom for at få gode råd.

48 procent af kvinderne i undersøgelsen angav, at de søger deres børns godkendelse, før de købte nyt tøj.

- Som mor, så datter er en gammel talemåde. Men det skulle muligvis være: ’Som datter, så mor’, eftersom det ser ud til, at en del kvinder handler ud fra deres døtres mening, siger Matthew Wood, der er i spidsen for det britiske shoppesite vouchercloud.com, hvor undersøgelsen stammer fra, til femalefirst.co.uk.

Tøj-biblioteker er den nye shopping-trend. Læs mere på IN.dk

Søger godkendelse

Flertallet afslørede desuden, at de søgte godkendelsen for at forsikre sig, at de købte tøj, der passede til deres alder.

- Resultatet antyder, at mødre også er tilbøjelige til at stole på, at deres døtre udtrykker deres ærlige mening, siger Matthew Wood.

Overraskende nok indrømmede en femtedel af kvinderne, at deres valg af tøj tidligere har været årsagen til skænderier med deres døtre.

Ærlige døtre

Derfor søgte de godkendelsen fra børnene for at forsikre sig, at dette ikke skulle blive tilfældet igen.

- Døtre er dem, man går til for at få mode-råd, fordi de er mest tilbøjelige til at være ærlige og er opdaterede omkring de seneste modetendenser, siger Matthew Wood om undersøgelsens resultat.

35 procent af kvinderne angav også, at de søgte godkendelsen for at undgå, at de ved et tilfælde kom til at købe det samme tøj som deres døtre.

Læs på IN.dk hvorfor sociolog Emilia Van Hauen mener, at du gerne må shoppe

Af Juliane Olsen, IN.dk/NewsDesk  Aller Media

Dagens Gossip