Mødre raser over piercinger af spædbørns ører: Forbyd det!

En gruppe mødre forsøger at råbe den britiske minister for børneområdet op og har startet en underskriftsindsamling til formålet. De mener, det er farligt og direkte ondskabsfuldt, når forældre lader deres små børn og babyer få huller i ørene.

Underskriftsindsamlingen “Forbyd huller i ørene på babyer og småbørn” har i skrivende stund fået knap 38.000 underskrifter.

- Det er børnemishandling. Børnene bliver underlagt stor smerte og frygt. Det har intet andet formål end at tilfredsstille forældrenes forfængelighed. Andre former for fysisk onde mod børn er ulovligt, så derfor skal dette også være det, lyder begrundelsen for indsamlingen.

Læs også: 22 slags tilbehør, som alle 90'er-piger vil genkende

Tilhængere kalder øreringe til børn for børnemishandling, unødvendigt og ondskabsfuldt.

- Det er forbudt at slå dit barn, så hvorfor er det ikke forbudt at stikke en metalnål gennem øret på det?, skriver Claire M. Blandt andre.

- Ørepiercinger til babyer og småbørn er en slags overgreb. De har ikke bedt om det – babyer ville ikke bede om det, fordi de ikke kan, småbørn er for klodsede til at det burde være tilladt at give dem det – selv hvis de bad om det! Det er farligt, smertefuldt og simpelthen dårlig forældreskab, skriver Alison M.

Læs også: 14 beskidte hemmeligheder fra en søvnberøvet forælder

Andre mener, at underskriftsindsamlingen er det rene pjat, og at øreringe til småbørn er en kulturel handling, der er udbredt i Sydamerika såvel som i dele af Mellemøsten, og som skal have lov til at forblive tilladt.

I Danmark er der ingen lovgivning om piercing af ørene, og det er derfor op til forældrene at bestemme, om barnet må få huller i ørene.

Hvad synes du?: Skal det være ulovligt at pierce sin baby eller sit småbarns øre? Og hvad skal aldersgrænsen eventuelt være?

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip