Mødrehjælpen: Voldsramte kvinder skal have flere tilbud

Skrevet af admin

26/04/2016

Dagens topnyheder

Det er ikke nok kun at diskutere psykologhjælp til voldsramte kvinder på kvindecentre. Der skal også være tilbud til de kvinder, der ikke tager på krisecentre.

Det siger Mødrehjælpen i forlængelse af, at en forsøgsordning, som gav kvinder på krisecentre et tilbud om at få fire gratis psykologtimer, stoppede 1. januar 2016.

Forsøgsordningen var finansieret af satspuljemidler.

At forsøgsordningen er stoppet, har skabt debat, efter at ordningen har fået en positiv evaluering af Socialstyrelsen. Styrelsen har konkluderet, at psykologsamtalerne er et vigtigt tilbud til kvinderne.

Hos Socialdemokratiet og SF vækker det ærgrelse, at ordningen ikke blev forlænget. Ifølge ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff (S), skal man nu se på, om ordningen i stedet kan fortsætte som en permanent løsning.

- Men vi skal også huske de kvinder, der ikke tager på kvindecentre, siger Mads Roke Clausen, direktør i Mødrehjælpen.

- Der er årligt 33.000 kvinder, der udsættes for partnervold, og kun 2000 af dem tager på krisecentre, så der er rigtig mange af dem, der ikke opsøger krisecentre.

- Det er rigtig vigtigt, at de kvinder også har mulighed for at få ambulant hjælp, siger han.

- Det er derfor meget vigtigt, at man kigger hele området efter og sørger for, at man har de rigtige tilbud, som passer til de problemer, som kvinderne og deres børn har, siger Mads Roke Clausen.

Et tilbud kan ifølge Mads Roke Clausen være ambulante løsninger som Mødrehjælpens eget terapeutiske program "Ud af Voldens Skygge".

Her kan voldsramte kvinder og deres børn få psykologhjælp og rådgivning i København og Aarhus uden at skulle flytte ind på et krisecenter.

Ifølge Socialstyrelsens evaluering benyttede 1338 kvinder sig af tilbuddet om at få op til fire gratis psykologhjælp i perioden september 2013 til oktober 2014.

/ritzau/