Mølby: Hillsborough-familier har opnået retfærdighed

Hele 27 år efter tragedien på fodboldstadionet Hillsborough i Sheffield før FA Cup-semifinalen mellem Liverpool og Nottingham Forest har en jury slået fast, at politiet var skyld i katastrofen.

Samtidig bliver Liverpool-fansene frikendt for at have haft et ansvar for, at 96 af klubbens egne fans mistede livet, og 766 blev såret.

Det glæder den tidligere Liverpool-spiller Jan Mølby, som selv var til stede på Hillsborough, da katastrofen indtraf. Han er lettet over tirsdagens dom, og især over hvor ansvaret blev placeret.

Ansvaret lå hos politiet og værterne fra Sheffield Wednesday og ikke hos Liverpools fans.

- Det har været en kamp i 27 år, og folk har undervejs mistet livet, og familier er blevet splittet ad på grund af det utrolige pres, som de har været under, siger Jan Mølby til tv3sport.dk.

- De har kæmpet mod uærlige modstandere, men de har trods modgangen aldrig opgivet at nå det samlede mål - retfærdighed, konstaterer han.

- I dag er den dag, som de har ventet på i 27 år. Nu ved hele verden, hvad der skete, også dem, der var i tvivl.

- Nu er vi ved enden, og jeg tror, at familierne langt om længe nu vil synes, at deres arbejde er gjort. I sidste ende er resultatet i dag et, som alle, der har været involveret i kampen, kan være stolte af, mener Jan Mølby.

/ritzau/

Dagens Gossip