Møllgaard: Vi spillede for publikums skyld

Motivationen fejlede intet på det danske hold i 32-23-sejren over Island, fortæller Henrik Møllgaard.

For selv om førstepladsen allerede var sikret inden den sidste mellemrundekamp ved EM, havde Danmark stadig et publikum at spille for.

- Jeg er glad for, at vi leverede et professionelt stykke arbejde, når nu folk har betalt i dyre domme for at komme ind at se os. Det er også en del af produktet, at vi skal gøre folk tilfredse, siger Møllgaard.

Han brugte selv publikum som motivationsfaktor i sin opladning til kampen.

- Det betød rigtig meget at have 14.000 herinde, som havde håbet på at komme ind og se os spille en afgørende kamp. Det var fedt at give dem en oplevelse med.

- Men vi tænkte jo også på semifinalen, og selv om vi forberedte os som til en hver anden kamp, så har vi da sikkert hver især set mere på, hvem vi kunne møde fra den anden pulje, end vi har kigget på Island, siger han.

Møllgaard måtte selv spille på venstrefløjen i angrebet, og han fik også prøvet samarbejdet med Klaus Thomsen af i forsvaret. Og både han og resten af holdet slap altså godt fra eksperimenterne.

- Det var ikke en kamp, der ramte de helt høje tinder. Men ud fra præmisserne synes jeg faktisk, at den ligger ret højt. Vi fik jo sparet spillere og kom herfra med selvtillid.

- Vi kunne have siddet i omklædningsrummet og skældt hinanden ud lige nu, men i stedet kom vi herfra med en masse gode erfaringer, siger han.

Henrik Møllgaard var bortset fra Mads Mensah Larsen og Jesper Nøddesbo den markspiller, der med næsten 38 minutter på banen fik tredjemest spilletid.

/ritzau/

Dagens Gossip