Møns Bank overtager Kongsted Sparekasse

Endnu en sparekasse har givet op og erkendt nederlaget til finanskrisen. Kongsted Sparekasse kaster håndklædet i ringen og lader sig opsluge af Møns Bank. Det oplyser sparekassen i en pressemeddelese.

Formand for bestyrelsen i Kongsted Sparekassen, Arne Skovby, forklarer, at det ikke er muligt for så lille en sparekasse at klare sig i dag.

- Det er en beslutning, der naturligvis er forbundet med stort vemod, men bestyrelsen vurderer, at den er rigtig og rettidig. Vi var enige i bestyrelsen om, at en overdragelse af sparekassens aktiviteter til Møns Bank vil være den bedste løsning for sparekassens 2.500 kunder, medarbejdere samt lokalsamfundet, som sparekassen servicerer, udtaler han.

I forbindelse med overdragelse omdannes sparekassen til en fond med en kapital på omkring 2,5 millioner kroner. Hvilket er det beløb Møns Bank ventes at betale for Kongsted Sparekasse. 

Hvis ellers repræsentantskabet for Kongsted Sparekasse og Finanstilsynet godkender aftalen, så overtager Møns Bank sparekassen fra 1. maj. Fysisk bliver sparekassen forvandlet til en filial af Møns bank, hvor de ansatte også fortsætter. 

Dagens Gossip