Mørkets fyrste bliver væk fra afhøring

En af de absolutte hovedpersoner i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) meget omtalte skattesag, tidligere spindoktor Peter Arnfeldt, dukker ikke op til genafhøring til efteråret, skriver Politiken.

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) presserådgiver bliver væk, fordi han fortsat er sigtet af politiet for at have lækket Thorning-familiens fortrolige papirer til B.T.

- Jeg har ikke noget at klandre kommissionen for, men jeg vil ikke give politiet endnu en undskyldning for at trække sagen i langdrag, siger Arnfeldt til Politiken.

Ifølge Arnfeldt har politiet intet foretaget sig i sagen, siden han blev sigtet i september sidste år, og hvis han igen skal udspørges af kommissionen, kan det trække politiets behandling yderligere ud.

Både Skattesagskommissionen og politiet forsøger i øjeblikket af finde ud af, hvem der lækkede Thorning-familiens skattepapirer til pressen.

Anklager hos Københavns Politi, Dorit Borgaard, kan dog ikke love, at hans udebliven vil fremskynde processen.

- Vi træffer først en afgørelse, når vi mener, vi har et sagligt grundlag. Jeg kan ikke sige, hvornår det bliver, siger hun til Politiken.

Peter Arnfeldt har ifølge formand for Skattesagskommissionen, Lars E. Andersen, pligt til at møde op. Han må dog godt møde op og sige, at han ikke vil svare på flere spørgsmål:

- Hvis han ikke ønsker at besvare flere spørgsmål om lækagen, må vi selvfølgelig acceptere det, siger Lars E. Andersen, der dog også forventer, at der bliver fundet en "stille og rolig" løsning på problemet.

Både Troels Lund Poulsen, Peter Arnfeldt og tidligere departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, er under mistanke for at have misbrugt deres magt i Helle Thorning-Schmidt og hendes mand, Stephen Kinnocks, private skattesag.

/ritzau/

Dagens Gossip