Mørkøv efter Tour-exit: Det er en tom følelse

Så gik den ikke længere for Michael Mørkøv (Katusha).

Styrtet på 1. etape havde slidt så hårdt på den danske rytter forud for lørdagens hårde bjergetape, at Mørkøv måtte stå af undervejs.

Et opskruet tempo fra start og fire barske stigninger var mere, end benene kunne holde til trods fysisk fremgang de seneste dage.

- Jeg følte mig egentlig bedre tilpas end tidligere, men jeg må nok bare acceptere, at jeg har haft for mange hårde dage, og at det trods alt er Tour de France på det allerhøjeste niveau. Der klarer man den ikke på mindre end 100 procent, siger danskeren.

- Det er en meget tom følelse. Det har handlet om Tour de France stort set hele sæsonen, og så er det hele slut med et fingerknips.

Han var dog ikke helt overrasket over, at lørdagens etape blev for hård for ham, så mentalt var han forberedt på, at det kunne slutte.

- Et eller andet sted kom det ikke som nogen overraskelse. Nu har jeg i flere dage klaret den med nød og næppe. Jeg har jo hængt lidt med røven i vandskorpen nogle gange, lyder det fra Mørkøv.

- Det er første gang, jeg har prøvet at udgå af et cykelløb, og det er ikke nogen specielt fed oplevelse.

Midt i ærgrelsen er der imidlertid en forestående, glædelig begivenhed, som holder humøret oppe.

- Det positive lige nu er, at jeg kan komme hjem og være med, når min kone skal føde i næste uge, siger Katusha-danskeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip