Mørkøv i Belgien: Ingen terrorfrygt under cykelløb

Belgiske myndigheder besluttede efter attentaterne i Paris at hæve alarmberedskabet, så et terrorangreb anses for at være "muligt og sandsynligt", og militæret er sendt ud i gaderne.

Mens det nationale fodboldforbund straks mandag aften tog den upopulære beslutning at aflyse landskampen mod Spanien på Roi Baudouin i Bruxelles, valgte arrangørerne af seksdagesløbet i Gent at gennemføre arrangementet, som løber fra tirsdag til søndag.

- Verden er truet i øjeblikket af disse ting og sager, men man bliver nødt til at leve videre på den måde, man gør. Jeg krydser mine fingre for, at dette ikke er et af de mest oplagte mål for terror, siger Michael Mørkøv til Ritzau.

- Det sidder ikke specielt i hovedet på mig under cykelløbet. Det sidder i hovedet på en, at der en terrortrussel, ligesom hos alle andre mennesker.

Den danske Tinkoff-Saxo-rytter fører tidligt tirsdag løbet sammen med den lokale helt Iljo Keisse fra Etixx-Quick-Step.

Mørkøvs banemakker gennem mange år Alex Rasmussen er ikke bekymret eller på nogen måde påvirket af situationen i Belgien, hvor meget har været anderledes siden tirsdag morgen med soldater sendt på gaden - særligt i Bruxelles.

- Realistisk set er Gent en lille by, og den er nok ikke så interessant som terrormål, så det er ikke noget, jeg er bekymret for, siger Alex Rasmussen.

- Der er stor forskel på en landskamp i Bruxelles og et seksdagesløb i Gent. Man kan ikke, synes jeg, sammenligne det. Så skulle de aflyse alt - også koncerter - og sådan kunne man blive ved.

Alex Rasmussen, som i Gent danner par med Marc Hester, kan ikke mærke den helt store forskel på sikkerheden omkring løbet, selvom arrangørerne har sagt, at man har øget kontrollen ved indgange og overvågningen i hallen.

- Der var en, der tjekkede min rygsæk i morges. Men jeg kunne bare tage en anden indgang, så ville der ikke være noget tjek. Så det er lidt sporadisk og symbolsk, siger Alex Rasmussen.

Rasmussen og Hester ligger nummer fem og er en omgang efter Mørkøv og Keisse.

/ritzau/

Dagens Gossip