Mørkøv i kæmpe triumf: Vinder 6. etape af Vuelta a Espana

Den danske cykelrytter Michael Mørkøv vandt torsdag sin største sejr nogensinde, da han i den danske trikot højst overraskende vandt 6. etape af Vuelta a Espana. I en massespurt, som var tæt på at blive spoleret af Tony Martin, kom Michael Mørkøv pludselig sprintende forbi Fabian Cancellara, og rakte hænderne over hovedet, da han kom først over målstregen.

- Jeg tør næsten ikke at tro, det er rigtigt. Jeg kom på hjul af Fabian Cancellara, og derfra tog jeg den. Det er helt ubeskriveligt, sagde Michael Mørkøv til TV 2, da han stadig ikke havde fået pusten.

Ingen havde regnet med Michael Mørkøv blandt kandidaterne til at vinde dagens etape, men det var Mørkøv tilsyneladende ligeglad med. Da feltet nåede ind på den sidste kilometer lå Tony Martin, som havde været alene i udbrud hele dagen, stadig lidt foran feltet. Mørkøv er ikke udpræget sprinter, men han fandt en perfekt position blandt de forreste i feltet, og det blev afgørende.

- De sidste 10 km sad jeg med overskud. Jeg har ikke så meget erfaring i de her spurter, så jeg var lidt heldig, at jeg kom på hjul af Cancellara. Med 200 meter til mål, da han sad bag ham, der tænkte jeg, at den vinder jeg sgu.

Michael Mørkøv har altid talt højt om sine høje forventninger og ambitioner, men han havde alligevel ikke regnet med, at det skulle blive 6. etape han skulle vinde.

- Jeg regnede ikke med det her i morges, som dog havde en enkelt lille detalje ved sejren, der ikke lige passede ham.

- Min kæreste er på vej til Spanien, så hun så det ikke, sagde Mørkøv smilende til kameraet.

Michael Mørkøv skriver sig med sejren ind i dansk cykelsportshistorie. Det er den 12. danske etapesejr i Vuelta a Espana. Det er samtidig Team Saxo-Tinkoffs anden etape i årets Vuelta a Espana. Nicholas Roche har ligeledes vundet en etape.

 

Dagens Gossip