Mørkøv i kæmpe triumf: Vinder 6. etape af Vuelta a Espana

Den danske cykelrytter Michael Mørkøv vandt torsdag sin største sejr nogensinde, da han i dannobrogstrikoten højst overraskende vandt 6. etape af Vuelta a Espana. I en massespurt, som var tæt på at blive spoleret af Tony Martin, kom Michael Mørkøv pludselig sprintende forbi Fabian Cancellara, og rakte hænderne over hovedet, da han kom først over målstregen.

- Jeg tør næsten ikke tro, at det er rigtigt. Jeg kom på hjul af Fabian Cancellara, og derfra tog jeg den. Det er helt ubeskriveligt, sagde Michael Mørkøv til TV 2, da han stadig ikke havde fået pusten oven på sejren. 

Ingen havde regnet Michael Mørkøv blandt kandidaterne til at vinde torsdagens etape, men det var Mørkøv tilsyneladende ligeglad med. Da feltet nåede ind på den sidste kilometer lå Tony Martin, som havde været alene i udbrud hele dagen, stadig lidt foran feltet. Mørkøv er ikke udpræget sprinter, men han fandt en perfekt position blandt de forreste i feltet, og det blev afgørende.

- De sidste 10 km sad jeg med overskud. Jeg har ikke så meget erfaring i de her spurter, så jeg var lidt heldig, at jeg kom på hjul af Cancellara. Med 200 meter til mål, da han sad bag ham, der tænkte jeg, at den vinder jeg sgu.

Michael Mørkøv har altid talt højt om sine tårnhøje forventninger og ambitioner. Torsdagens sejr står som den største i hans karriere.

- Jeg er helt enormt stolt og glad for denne sejr. At vinde i dannebrogstrøjen er i sig selv specielt, men at kunne gøre det i et af verdens største cykelløb, Vuelta a Espana, er formentligt højdepunktet i min karriere indtil videre. Jeg har ventet til dette øjeblik, og det har været et erklæret mål for mig, og både holdkammerater og holdet omkring mig har støttet mig hele vejen, siger Michael Mørkøv på Team Saxo-Tinkoffs website.

Der var dog én lille ting, der ikke passede Mørkøv, fortalte han til TV 2.

- Min kæreste er på vej til Spanien, så hun så det ikke, sagde Mørkøv smilende til kameraet.

Michael Mørkøv skriver sig med sejren ind i dansk cykelsportshistorie. Det er den 12. danske etapesejr i Vuelta a Espana. Det er samtidig Team Saxo-Tinkoffs anden etape i årets Vuelta a Espana. Nicholas Roche har ligeledes vundet en etape.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip