Mørkøv vinder seksdagesløb i Amsterdam

Michael Mørkøv har vist gode takter på landevejene i denne sæson. Men Saxo Bank-Tinkoff Bank-rytteren kan også stadig køre stærkt på en indendørs bane.

Sent lørdag aften vandt Mørkøv og den hollandske makker, Pim Ligthart, seksdagesløbet i Amsterdam på en fremragende slutspurt, hvor de indhentede det førende par, Iljo Keisse fra Belgien og hollænderen Niki Terpstra.

- Det var en forrygende tæt finale, hvor flere par i momenter så ud til at kunne løbe med sejren.

- Vi var først med til at køre om sejren i de afsluttende spurtserier, men da så Keisse og Terpstra snuppede en omgang, sadlede vi om og angreb, siger Mørkøv i en pressemeddelelse.

Mørkøv og Ligthart havde overskud og viste mest taktisk snilde i den store finale, hvor især danskeren var angrebslysten.

Det var dog først på de allersidste omgange, at parret hentede en omgang på konkurrenterne og på nervepirrende vis vandt seksdagesløbet.

- Vi kørte for sejren og satsede derfor hele butikken med 20 omgange til mål. Det blev en duel mellem os og Keisse og Terpstra med dem i front af feltet og med os en halv omgang foran, forklarer Mørkøv.

Keisse og Terpstra endte på en samlet andenplads i løbet, mens Mørkøv kunne fejre sin niende seksdagessejr.

- Det holdt hårdt, men de knækkede heldigvis før os, og vi fik kontakt med feltet blot fire omgange fra mål. Helt utrolig sejr og på daværende tidspunkt meget overraskende.

- Jeg nyder nu at kunne holde pause, men håber at være tilbage til seksdagesløbet i Rotterdam i starten af januar, siger Mørkøv.

/ritzau/

 

Dagens Gossip