Mørkøvs håb: Jeg vil til Touren igen

Michael Mørkøv blev ramt af feber sidste sommer. Tour-feber. I år vil han smittes igen, og han går derfor benhårdt efter at blive udtaget til Tour de France igen.

Kig på billedet til denne artikel. Michael Mørkøv i prikker. Den danske cykelrytter omfavnede sin debut i Tour de France sidste sommer og fik mest muligt ud af den med en første uge i den prikkede bjergtrøje. Og ikke mindst en status som darling hjemme i Danmark.

Mørkøv nød det så meget, at han vil med til Frankrig igen til sommer.

- Jeg sigter på at køre mig på Tour de France-holdet. Det er det, det handler om for mig nu.

Sådan siger Michael Mørkøv, som har brugt den seneste tid på at arbejde sig op igen efter forårsklassikerne, hvor han ikke fik det ud af det, som han havde ønsket.

Han største mål for sæsonen er Tour de France, men med Riis’ markante oprustning med navne som Roman Kreuziger, Danielle Bennati, Nicholas Roche og ikke mindst tilbagevendte Alberto Contador, så er vejen til Tour-holdet betydeligt sværere i år.

Mørkøv har dog allerede fået en positiv melding fra Bjarne Riis.

- Jeg har fået at vide, at jeg skal sørge for at være klar til Tour de France, og at de tror på mig. Jeg har også fået et løbsprogram, som er tilrettelagt frem mod Tour de France. Jeg går efter det, og jeg tror på, at jeg har noget at byde ind med, siger Michael Mørkøv, som skal køre Californien Rundt og Schweiz Rundt som forberedelse.

Sidste år fik Michael Mørkøv en fri rolle på Team Saxo-Tinkoff, hvilket han udnyttede til flere lange udbrud. Han blev den rytter i feltet, som kørte flest kilometer i udbrud. Flere af dagene i den prikkede trøje, som han måtte slippe, da bjergene kom.

I år vil hans rolle være markant anderledes, hvis han kommer med.

- Sidste år stillede vi uden en kaptajn, og derfor kunne vi få lov til at prøve vores egen chance af. I år bliver det helt anderledes, for det hele drejer sig om at Alberto Contador skal vinde Tour de France. Derfor bliver det med meget bundne opgaver, og der bliver ingen muligheder for at køre efter egne resultater. Men det er også en rolle, som passer mig rigtig godt. Jeg har det godt med at hjælpe mine holdkammerater, og det er noget, som jeg er rigtig god til.

Det endelig Tour de France-hold bliver først offentliggjort kort før starten på Korsika d. 29. juni. Hvis ikke Mørkøvs navn står blandt de ni navne på listen, bliver han skuffet.

- Når hele min sæson har været tilrettelagt efter at komme med til Tour de France, så vil det være en skuffelse, hvis ikke jeg kommer med. Men hvis jeg ikke kommer med, er det fordi, der er ni ryttere, der er bedre end mig.

Team Saxo-Tinkoffs Tour-hold bliver formentlig uden ret mange danske ryttere. Chris Anker Sørensen virker sikker, men Matti Breschel forventer ikke selv at komme med og Nicki Sørensen skal helt sikkert ikke med, da han skal satse på Giro d’Italia.

Dagens Gossip