Mogens Camre dømt for racisme med Hitler-kommentar

Dansk Folkepartis Mogens Camre er tirsdag ved Retten i Glostrup blevet dømt for racisme. Camre er tidligere medlem af Folketinget og sidder nu i byrådet i Gladsaxe.

Camre er idømt en bøde på 8000 kroner, men han ankede straks efter domsafsigelsen dommen til Landsretten. Han ønskede efter retsmødet ikke at udtale sig om sagen.

Tiltalen er rejst på baggrund af et udsagn på Twitter sidste år, hvor Mogens Camre sammenlignede muslimer med nazister.

79-årige Camre skrev 24. juli sidste år følgende på Twitter:

- Om jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter, hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen.

Samir Badran fra Esbjerg anmeldte DF-politikeren til politiet. Badran udtalte offentligt, at Camres kobling mellem Adolf Hitlers folkedrab på jøderne og muslimer bevirkede, at han følte sig "truet på sin sikkerhed".

I domsafsigelsen lagde dommeren vægt på, at ytringerne kom ud i et bredt forum. Modsat argumenterede forsvareren, Peter Trudsø, for, at der skal være højt til loftet i den offentlige debat - især for politikere.

Samtidig udtalte han, at man skulle tage højde for, at Camre kun havde 140 anslag til rådighed på Twitter, og at han derfor ikke kunne forklare sig i dybden.

Trudsø sammenlignede det også med den meget kritiserede kampagne "Stop Naziislamisme", som De Konservative kørte tidligere i år.

Det er ikke første gang, at den 79-årige politiker sigtes for kontroversielle offentlige ytringer. I 2002 blev Camre sigtet i forbindelse med en tale på Dansk Folkepartis årsmøde.

Dengang var Camre dog medlem af Europaparlamentet, og sigtelsen blev droppet, fordi han havde parlamentarisk immunitet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip