Mogens Jensen: Sund fornuft med investeringsbeskyttelse

Danmark er positiv over for EU's handelskommissær, Cecilia Malmströms, forslag om at oprette en international domstol, der skal afgøre strid om investeringer, lyder det fra handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) på et pressemøde torsdag i Bruxelles.

- Det er mit klare udgangspunkt, at det er gode forslag. Overordnet set bringer de diskussionen om investeringsbeskyttelse i den helt rigtige retning og svarer på nogle af de bekymringer, som der har været, siger Mogens Jensen.

Han tilføjer dog, at man stadig mangler at nærstudere forslagene.

Sammen med sine EU-kolleger har Mogens Jensen på et handelsministermøde diskuteret de igangværende forhandlinger med USA om en frihandelsaftale - også kendt som TTIP.

Et af de helt store stridspunkter handler om ISDS, som er et system til at løse uenigheder mellem stater og virksomheder.

På dagens ministermøde præsenterede Cecilia Malmström sine forslag til et nyt system til, hvordan man kan løse tvister inden for investeringsområdet.

Forslagene indeholder en international domstol, hvor der bliver ændret i systemet for udpegelse af voldgiftsmænd samt indføres en appelmulighed.

/ritzau/

Dagens Gossip