Mogens Palle: Fremtiden efter Kessler er sort

Fremtiden for dansk professionel boksning ser sort ud efter Mikkel Kesslers nederlag til Carl Froch i London.

Det vurderer den mangeårige promotor Mogens Palle, der ikke kan se, hvem der skal stå øverst på plakaten de næste mange år. Det er småt med talenter og navne, som danskerne vil se.

- Jeg kan ikke se, hvem det skal være.

- Jeg ved heller ikke, om der nogensinde kommer en. Boksning er ikke ligefrem inde i en guldalder, siger Mogens Palle.

Den 22-årige mellemvægter Patrick Nielsen har skabt sig et navn, og hans rekordliste ser også imponerende ud med 18 sejre i lige så mange kampe. Men Mogens Palle tror ikke på ham.

- Jeg har svært ved at se, hvem af de unge mennesker, der er lavet af det rette stof og har en fremtid for sig.

- Lige nu er det største navn efter Kessler jo Patrick Nielsen, men han er efter min mening ikke noget talent.

- Han er kunstig skabt ud af en flok fusentastere, og han kan ikke slå en bule i en blød hat. At han er nummer tre på WBA's verdensrangliste i mellemvægt, det viser, hvor korrupt det hele er. På europaranglisten er han nummer 17-18 stykker, siger Mogens Palle.

Patrick Nielsens bror Micki Nielsen med en rekordliste på 7-0 er heller ikke et navn, der sælger billetter.

- Micki Nielsen ligner en sæk kartofler, og han er ikke en potte pis værd. Han har ikke en amatørkarriere bag sig og er kun med, fordi han er Patrick Nielsens bror. De (Sauerland, red.) er i nød, for der er ikke en eneste.

- Jeg vil ikke sige, at der ikke er talent i et par stykker, men dem gider folk ikke at se, siger Mogens Palle med henvisning til eksempelvis 20-årige Abdul Khattab.

- Abdul Khattab gik over som 19-årig, og der er ikke nogen, der ved, hvem han er. Der er ikke skrevet noget som helst om ham i medierne.

- Hvis du spørger 100 mennesker på gaden, om de kender Abdul Khattab, så vil alle sige: Nej, hvem er han, siger Palle og fortæller, at det er nødvendigt at have et navn for at sælge billetter.

- Når Mikkel Kessler er færdig kan jeg ikke se, at der er en tv-station, der har interesse i det, siger han.

Boksetræner og bokseekspert for TV3 Sport Brian Mathiasen kan sagtens se en masse spirende talenter i dansk boksning, men der er ingen på samme niveau som Mikkel Kessler.

- Der kommer ikke en ny Kessler, men der kommer en anden. Der er nye spændende typer på vej, men vi må se, hvad de kan drive det til.

- De er så nye alle sammen, og man kan ikke allerede sige, om de kan drive det til noget stort. Det store talent Dennis Ceylan har eksempelvis kun bokset seks kampe, så det er for tidligt at spå om noget endnu, siger han.

Selv om Mikkel Kessler ikke står øverst på plakaten, så kan det ifølge Brian Mathiasen godt lade sig gøre at arrangere gode boksestævner. Den 15. juni går Patrick Nielsen i ringen mod argentinske Crispulo Javier Andino i Aarhus.

- Patrick Nielsen er hovednavnet, men det bliver jo langt fra et stævne, som det vi så i O2 Arena i London.

- Der er masser af potentiale i bokserne, men de bliver til grin, hvis de skal sammenlignes med Kessler hver gang. Kessler var på et niveau, vi ikke har set før i nyere tid i Danmark, siger Brian Mathiasen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip