Molde snyder Rosenborg-danskere for pokaltitel

24/11/2013

Rosenborg sluttede sæsonen med endnu en nedtur, da danskerklubben søndag tabte den norske pokalfinale med 2-4 til Molde.

For to uger siden måtte Nicki Bille Nielsen, Mike Jensen og Tobias Mikkelsen se Strømsgodset vinde mesterskabet lige for snuden af Rosenborg.

Den danske trio havde dog mulighed for at tage en lille revanche foran små 25.000 tilskuere i søndagens pokalfinale i Oslo. Sådan gik det bare ikke.

Kampen fik en livlig åbning med to scoringer inden for et minut efter omkring et kvarters spil.

Molde åbnede med en scoring fra Knut Olav Rindarøy i en situation, hvor Rosenborgs keeper Daniel Örlund burde have reddet sine holdkammerater.

Kort efter bankede Mikkel Diskerud 1-1-scoringen i mål for Rosenborg med et langskud op i målhjørnet.

Den tidligere OB-midtstopper Tore Reginiussen headede i begyndelsen af anden halvleg Rosenborg på 2-1 i forbindelse med et hjørnespark.

Selv om holdet fra Trondheim havde god kontrol på kampen på dette tidspunkt, så gik det alligevel galt.

I de sidste 20 minutter tog kampen således en ny drejning, da først Jo Inge Berget udlignede til 2-2, før den tidligere FC København-spiller Magne Hoseth bragede Molde foran med 3-2 på et velplaceret frispark.

På det tidspunkt var Nicki Bille Nielsen netop blevet skiftet ind, og danskeren havde også brændt en stor chance for Rosenborg.

I slutfasen satsede Rosenborg alt, og det var tæt på, at Bille Nielsen fik tåspidserne på et indlæg.

I stedet for en udligning så cementerede Tommy Høiland sejren for Molde med en scoring i overtiden.