Mollema skubber Gesink af pinden som Tour-kaptajn

Det hollandske Pro Tour-hold Blanco (tidligere Rabobank), har udtaget holdets ni ryttere til årets Tour de France, og samtidig er holdet kaptajn blev udpeget. De seneste års kaptajn i de franske bjerge har været hollandske Robert Gesink, men efter en andenplads og en etapesejr i Schweiz Rundt har landsmanden Bauke Mollema presset sig foran Gesink.

- Vi har gearet holdet omkring Bauke. På den måde, han kørte og ledede holdet i Schweiz Rundt viste Bauke, at han er klar. Ud over en god klassementsplacering, vil vi også gerne have en etapesejr, siger holdets sportschef, Nico Verhoeven ifølge Cyclingnews.comHoldet målsætning er, at køre Mollema til en placering i top ti, og de går gerne efter en podieplacering, hvis muligheden skulle byde sig.

- Vi håber at kunne sikre en god placering med ham. Vi sigter efter top ti, men vi vil prøve at nå det højeste mulige. Vi kunne sagtens sige, at han skal blive nummer fire, men hvis han bliver firer og andenpladsen var inden for rækkevidde, ville vi nok være mindre tilfredse. Men hvis det ender med, at han slutter som nummer syv, og det er det bedste resultat vi kan få, så er vi glade for det, siger Verhoeven. 

Blanco fokuserer derfor i år på det samlede klassement, og har derfor er der heller ikke blevet plads til sprinterne Theo Bos eller Mark Renshaw.

Bauke Mollema får ud over Robert Gesink, også støtte af Lars Boom, Laurens ten Dam, Tom Leezer, Lars Petter Nordhaug, Bram Tankink, Sep Vanmarcke og Maarten Wynants i årets tour, hvor Gesink altså skal forholde sig til en ny rolle som hjælperytter, når feltet bevæger sig over de største bjerge i Frankrig. - Robert får en relativ åben rolle, men det forventes, at han passer på Bauke i de høje bjerge sammen med Laurens (ten Dam, red.), siger Verhoeven.

Tour de France starter den 29. juni på Middelhavsøen Korsika.

Dagens Gossip