Molotovcocktail dræber 12 på restaurant i Kairo

En molotovcocktail blev fredag kastet mod en restaurant i Kairo, hvilket har kostet 16 mennesker livet ifølge kilder fra sikkerhedstjenesten.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er mindst to såret efter angrebet, som ingen endnu har taget skylden for.

En af kilderne siger, at angrebsmanden er en medarbejder, som er blevet fyret fra restauranten i Agouza i centrum af den egyptiske hovedstad.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er mindst 12 blevet dræbt, mens seks er såret efter bomben fredag morgen. Ofrene brændte ihjel eller døde af røgforgiftning, lyder det videre.

Restauranten, som også er en natklub, ligger i kælderen af bygningen og har ingen flugtvej, siger kilder.

Ifølge det danske udenrigsministeriums rejsevejledning skal man udvise forsigtighed ved rejser i Egypten.

- Der er generelt en høj risiko for terrorhandlinger i hele Egypten, herunder i Kairo, Alexandria og andre turistdestinationer. Der er særlig høj risiko for terrorangreb på den nordlige del af Sinai-halvøen, lyder det.

Egypten har været præget af uro gennem flere år.

Islamistiske militante har taget skylden for et antal bomber og skyderier i Egypten, som mest har været rettet mod medlemmer af sikkerhedsmyndighederne, efter at præsident Mohammed Morsi blev afsat i 2013 under store protester.

Han stod i spidsen for Det Muslimske Broderskab.

Udenrigsministeriet har ændret sin rejsevejledning til Sharm el-Sheikh i Egypten, efter at et russisk passagerflys styrt kostede 224 mennesker livet.

Islamisk Stat tog dengang skylden for angrebet.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip