Mols-Linien siger farvel til Mols om vinteren

Skrevet af admin

29/01/2014

Mest læste i dag

Mols-Linien slår fast, at rederiet bliver ved med at sejle mellem Ebeltoft og Odden. Det er ikke meningen, at ruten skal lukkes permanent, selv om den nu lukker ned for resten af denne vinter.

- Det er korrekt, at der ikke afgår færger til og fra Ebeltoft i 1. kvartal 2014, hvor vores tre hurtigfærger på skift skal i dok og have foretaget det årlige vedligeholdelsestjek, siger Søren Jespersen, direktør i Mols-Linien.

- Men fra 31. marts sejler vi igen dagligt mellem Ebeltoft og Odden, siger han.

Når sejladsen genoptages, bliver det nok ikke i helt det samme skema som i dag. Selv om Mols-Linien helst ville sejle flere afgange mellem Ebeltoft og Odden, så er man nødt til at tilpasse sig markedsvilkårene.

- I sommerperioden er der rigtig mange kunder mellem Ebeltoft og Odden. Derfor har vi om sommeren flere daglige afgange mellem Ebeltoft og Odden, siger direktøren i en kommentar, efter at flere medier har skrevet, at ruten skulle lukkes permanent.

- Men vi kan konstatere, at når sommerperioden er slut, så flytter efterspørgslen i stort omfang over på Aarhus-Odden ruten, og vores fartplan må nødvendigvis afspejle dette, siger Søren Jespersen.

Under værftsperioden har Mols-Linien to hurtigfærger i drift, der besejler Aarhus-Odden. Ebeltoft-Odden ruten besejles som planlagt igen dagligt fra den 31. marts.

Mols-Linien har tabt mere end 200 millioner kroner i løbet af de seneste tre regnskabsår i kampen mod konkurrenten Storebæltsbroen.

Søren Jespersen forklarer til Børsen, at erhvervstrafikken har været i tilbagegang gennem det seneste årti, og vintersæsonen 2013/2014 er anden sæson, hvor Mols-Linien helt indstiller ruten til Ebeltoft over en periode.

/ritzau/