Mols-Linien skabte monsterbølge - kvinde brækkede benet

Mols-Linien og en skibsfører er ansvarlige for, at en enorm bølge 24. juli 2014 væltede ind over stranden syd for Sjællands Odde og forårsagede en kvindes benbrud.

Mandag har Retten i Holbæk idømt rederiet og skibsføreren bøder på henholdsvis 30.000 og 7500 kroner.

Skibsføreren er fundet skyldig i ikke at have overholdt betingelserne for rutesejlads, mens rederiet ifølge retten har forsømt at sikre, at sejladstilladelsen blev overholdt.

Til TV Øst har den forurettede kvinde, Marianne Nielsen, tidligere fortalt, at hun opholdt sig på stranden sammen med sin mand, da bølgen pludselig kom væltende.

I vandkanten havde parret en lille træbåd liggende, og da bølgen skyllede over land, tog den båden med sig. Båden styrede direkte ind i knæet på kvinden og forårsagede et alvorligt brud.

Kort forinden var en af Mols-Liniens hurtigfærger sejlet ind i havnen, og ifølge Marianne Madsen og hendes mand skete det med alt for høj fart.

- Det er der ingen tvivl om, for hvis de sejler normalt og tager hensyn til folk, så plejer der ikke at ske noget, har manden, Jens Nielsen, sagt til TV Øst.

Den iagttagelse støtter Retten i Holbæk, som finder det bevist, at færgen sejlede nærmere land end angivet i vilkårene for sejladstilladelsen.

På samme måde fastslår retten, at færgen "væsentligt oversteg" den tilladte fart på 14 knob. Ifølge anklageskriftet drejede det sig om en hastighed på hele 30,8 knob, men retten tager i sin dom ikke stilling til, om farten var nøjagtig så høj.

For Marianne Madsen medførte hændelsen en operation, et ben i gips og et længere ophold i kørestol.

Hun er derfor godt tilfreds med mandagens dom.

- Så er der retfærdighed til. Jeg er glad for at have fået medhold i, at de sejlede for hurtigt, sige hun til dr.dk og tilføjer, at hun nu vil gå videre med sagen.

- Jeg håber at få en erstatning i forbindelse med min skade, men jeg ved ikke, hvor meget eller hvor lidt jeg kan få. Men jeg har haft udgifter i forbindelse med min skade, siger Marianne Nielsen til dr.dk.

/ritzau/

Dagens Gossip