Mols-Liniens nye færge på vej gennem Panamakanalen

Mols-Liniens nye superfærge, er lige nu ved at blive sluset gennem Panamakanalen og skifte farvand fra Stillehavet til Atlanterhavet. Færgen er dermed mere end halvvejs på sin lange rejse fra Tasmanien til Aarhus, og besætningen melder om to mandage, saltvandbade og løbeture på dækket.

Det er med tungen lige i munden, at Mols-Liniens kaptajn Jimmy Balle netop nu styrer rederiets nye superfærge KatExpress 2 gennem Panamakanalen, den mellemamerikanske genvej fra Stillehavet til Atlanterhavet. Der er nemlig kun én meter at give af på hver side, når den 30,3 meter brede færge passerer de smalleste steder i den knap 80 kilometer lange Panamakanal.

Hurtigfærgen skal over tre slusekamre, hvor skibet løftes 26 meter op over havets overflade og ned igen. Turen forventes at vare omkring ni timer.

Panamakanalen er en milepæl for den 12 mand store besætning på hurtigfærgen KatExpress 2. Ud over at færgen nu har tilbagelagt knap 15.000 kilometer, er turen gennem sluserne en stor sømandsoplevelse, og endelig er der friske forsyninger til kabyssen, inden færgen begiver sig ud på de sidste knap 10.000 kilometer.

Færgen startede ud fra Tasmanien den 21. marts, og sejladsen over Stillehavet via Tahiti til Panama er forløbet uden de store udfordringer, måske lige bortset fra to mandage på én uge, da skibet krydsede datolinjen. Besætningen arbejder i 6 timers-skift, og vagttiden bruges blandt andet på at lave den sidste finish på færgen og blive dus med skibet, mens fritiden går med at holde løbeformen ved lige på dækket og tage saltvandsbad med stillehavsudsigt på nederste dæk.

Fra Panama sættes kursen over Atlanten mod Aarhus via Azorerne. Den samlede rejse er ca. 25.000 kilometer lang, hvilket svarer til godt 355 ture mellem Sjælland og Jylland.

Superfærgen ankommer til Aarhus sidst i april, og den tages i brug for passagerer i begyndelsen af maj.

Med den nye færge i drift øger Mols-Linien sin kapacitet med 65 %, og antallet af afgange mellem Sjælland og Jylland stiger til 24 daglige afgange blandt andet med en ny erhvervsvenlig afgang fra Ebeltoft klokken 8 om morgenen og en returafgang fra Odden til Ebeltoft klokken 20.15.

Dagens Gossip