Mondæn adresse til flygtninge - flytter ind i villa til over 10 millioner kroner

Der er stor forskel på, hvordan flygtninge skal bo, når de kommer til Danmark. 

Hvis man ender i Thisted, står den på teltlejr, mens man i Næstved risikerer ar skulle bo på en nedlagt skole-fritidsordning. 

Derfor må en gruppe flygtninge være særdeles tilfredse, efter en villaejer i Vedbæk har tilbudt Hørsholm Kommune at udleje sin villa, så den kan huse en del af kommunens nye borgere. 

Den mondæne villa ligger nemlig kun 500 meter fra vandet i det område, der i folkemunde bliver kaldt whiskey-bæltet. Og den imponerende villa har intet mindre end 30 værelser, fem toiletter og tre badeværelser, hvilket burde være nok til de 20 flygtninge, der forventes at flytte ind .

Huset er ved at blive istandsat, og det forventes at de første allerede kan flytte ind omkring nytår. 

Men udsigten til nye naboer vækker vrede i området, hvor de velstillede borgere føler sig snigløbet af beslutningen, der ikke er blevet sendt i høring hos dem. De har derfor sendt en protestskrivelse til kommunen. 

- Jeg finder det helt urimeligt, at vi skulle læse om det i Ugeavisen. Jeg er vred over, at vi borgere ikke er blevet orienteret om, at der nu flytter flygtninge ind, siger Kirsten Kjær, der er en af de nærmeste naboer til den nye flygtningebolig, til Ugeavisen. 

Men det kommer ikke bag på kommunen. 

- Jeg havde faktisk forudset protester, siger Annette Wiencken, der er leder af integrationsindsatsen i kommunen, til Ugeavisen, men understreger samtidig, at kommunen ikke er forpligtet til at foretage nabohøringer i den særlige situation, det er at skulle skaffe midlertidige boliger til kommunens flygtninge.

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip