Monet er den dyreste udstilling nogensinde på ARoS

Når kunstmuseet ARoS i Aarhus fredag åbner sin dyreste udstilling nogensinde med malerier af Monet og en række af hans impressionistkolleger, er der dømt tilløbsstykke.

Udstillingen kan blive museets hidtil største trækplaster og overgå udstillinger af Munch og dronning Margrethe og prinsgemalen.

Der har været arbejdet i mere end fire år på at låne de kostbare billeder fra private samlere i hele verden.

Selv mange kunst-immune kender Monets berømte blomster- og landskabsbillleder, der er brugt og misbrugt i utallige sammenhænge.

Derfor præsenteres udstillingen i Aarhus også under den lidt distancerende titel "Monet - Lost in Translation".

Direktør Erlend Høyersten håber at kunne rive Monet ud af den kommercielle omklamring, han er blevet genstand for og præsentere malerierne på en måde, så de kan genopdages med friske øjne.

- Det her skal være en ARoS-Monet-udstilling og ikke en klassisk Monet-udstilling, som andre ville have lavet den, siger han.

Samtidig ved han godt, at udstillingen bliver et trækplaster. Og han er på det rene med, at der også i kunstens verden skal tjenes på gyngerne for at spendere på karrusellerne.

- En del af vores eksistensberettigelse er jo også at få kunsten ud til folk. Vi skal bare samtidig fastholde en kerne og en integritet i det, vi laver, siger Høyersten.

De seneste tre år har ARoS haft over en en halv million betalende gæster årligt og økonomisk overskud fem år i træk. Som et af få danske museer tjener museet selv mere end det dobbelte af det offentlige driftstilskud.

Målet er at placere sig blandt verdens 20 vigtigste kunstmuseer og gerne overgå Louisiana og Statens Museum for Kunst i besøgstal.

Derfor er der planer om i 2018 at slå dørene op til en kæmpeudbygning af museet under jorden og et enormt kunstværk af lyskunstneren James Turell. Projektet vil koste 350 millioner kroner, hvoraf de 100 millioner er i hus.

/ritzau/

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip