Monika fik knust hælen på jobbet: Så stak arbejdsgiveren hende en fyreseddel

Monika Johannsen fik knust hælen, da hun mødte ind på arbejde hos Danish Crown i den sønderjyske by Blans.

Ulykken skete, de den 36-årige kvinde mødte ind på slagteriet, hvor hun med plastikkort skulle bippe sig ind i den såkaldte karrusel-indgang, der er en slags sluse før selve slagteriet.

- Da jeg træder ind i karrusellen, får den nederste metalstang fat i min sko, og min hæl bliver knust mellem to stykker metal, siger Monika Johannsen til Fødevare Forbundet NFF.

Monika Johannsen, der arbejdede i kantinen på slagteriet, fik smadret sin hælknogle og ødelagt akilleshælen ved ulykken, der skete tilbage i 2009.

Hun gennemgik efterfølgende fem operationen i hælen, og i alt gik der næsten fire år, før hun følte sig klar til at vende tilbage til arbejdet.

Sådan skulle det dog ikke gå.

Læs også: Kantinemedarbejder fyret for at give fattig pige gratis mad

For i 2013 blev Danish Crowns kantine udliciteret til ISS, og rengørings- og kantinevirksomheden ville ikke have Monika Johannsen ansat, hvis hun ikke kunne klare 37 arbejdstimer om ugen.

Stadig store smerter i hælen betød, at Monika Johannsen ikke kunne klare at stå op otte timer om dagen, og så fik hun en fyreseddel af ISS.

Fyringen var dog ulovlig, da en forholdsvis ny EU-dom gør, at arbejdsgiveren skal tage hensyn til en medarbejder, der er kommet til skade på arbejder og har nedsat arbejdsevne.

- Selvom lovgivningen er ret ny, så er sagen klar. ISS skulle have taget særlige hensyn til Monikas arbejdsskade, i stedet for at give hende valget mellem en fyreseddel eller at komme tilbage på fuld tid, siger Claus Gaarde, der er arbejdsskadekonsulent i Fødevareforbundet NNF.

ISS har indgået et forlig og givet Monika Johannsen løn for en lægere opsigelsesperiode. Derudover har hun modtaget en erstatning for nedstat arbejdsevne.

- Pengene var ikke vigtige for mig, men det er rart at få en anerkendelse af den skade jeg har. Nu vil jeg gerne bare videre, siger Monika Johannsen. 

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip