Monte Carlo-vært slipper med skrækken: Holger Danske solgt for 3.840.000 kroner

Så lykkedes det Lauritz.com at gennemføre auktionen over bronzeskulpturen Holger Danske, som sent torsdag aften blev solgt på en aution som varede indtil sidste minut og mere til.

Hele aftenen havde flere forskellige interesserede købere budt på statuen, og buddene blev hævet med 10.000 kroner hver gang. Auktionen skulle afsluttes til midnat, men den endte med at trække nogle minutter ud, da et bud blev afgivet i sidste øjeblik.

Få minutter senere var det endeligt slut. På det tidspunkt lød det højeste bud på 3.200.000 kroner. Dertil kommer 20 procent i salær, hvilket får den endelig pris op på 3.840.000 kroner.

Husk at blive ven med Dagens.dk på Facebook - lige her!

Det betyder, at P3-værten Esben Bjerre slipper med skrækken. Værten på satireprogrammet Monte Carlo deltog i den første auktion og fik budt 2,1 millioner kroner for bronzefiguren,

Auktionen blev efterfølgende stoppet og måtte gå om, da buddene kom ud af kontrol og nåede helt op på 41 millioner kroner. Siden fastholdt Lauritz.com, at Esben Bjerre ville komme til at hænge på sit bud, hvis ikke den anden auktion nåede højere op.   

Bronzeskulpturen har stået foran Hotel Marienlyst siden 1907, men nu har den altså fået ny ejer. Hillerød Kommune har tidligere oplyst, at man var interesseret i at beholde statuen, men det er endnu uvist, hvem den nye ejer er. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip