Montenegro-træner: England er bange for os

De to nationer mangler ganske vist endnu at mødes på engelsk grund, men Montenegro fører lige nu gruppe H, og kan med en sejr lægge fem point afstand til England, der er nærmeste forfølger.

Med en 8-0 sejr over San Marino i frisk erindring fra i fredags udstråler England stor selvtillid før kampen mod Montenegro, der selv vandt 1-0 ude over Moldova. Men hjemmeholdets landstræner Branko Brnovic vurderer, at Wayne Rooney & Co. i virkeligheden frygter kampen i Podgorica. Og det mener han, de har god grund til.

- Vi respekterer og værdsætter det engelske mandskab, men vi værdsætter vores egne kvaliteter endnu mere, siger Branko Brnovic ifølge guardian.co.uk.

- Jeg er sikker på, at vi kommer bedst ud af det mod dem i morgen Jeg har læst udtalelser fra nogle af de engelske spillere om, hvordan banen vil se ud. Så vidt jeg ved, har englænderne altid været tilhængere af lange afleveringer, så hvem er det egentlig, der skal klage over dette? Os med spillere som (Mirko) Vucinic, (Stevan) Jovetic, (Marko) Basa, eller England? De er også provokeret af vores fans. Alle disse historier kommer fra deres side. Det viser, at de er mere bange for den her kamp, end vi er, siger Brnovic.

Selv om det montenegrinske fodboldforbund faktisk har modtaget bøder på grund af dårlig opførsel blandt nationens fans - blandt andet blev der smidt en stol efter Polens landsholdsmålmand, da polakkerne gæstede Montenegro i gruppe H - mener Brnovic ikke, at de engelske spillere har grund til at være nervøse.

- Kun af fodbold-relaterede grunde, siger Montenegros landstræner, der i det hele taget gerne så, at englænderne lod være med at være arrogante og i stedet viste respekt for deres modstandere.

- Jeg vil sige (at de er arrogante), fordi det kunne man se, selv da de spillede mod San Marino. Og også på grund af nogle af de ting, der bliver sagt. Men tingene vil med garanti blive anderledes, i forhold til da England besøgte Montenegro i oktober 2011 i EM-kvalifikationen (kampen endte 2-2, red.). Vi er gruppens førerhold denne gang. Vi jagter ikke noget, og vi har intet at bevise. Det her bliver en oplevelse, fastslår Montenegros landstræner og stikker så endnu en gang til englændernes selvsikre attitude.

- Jeg hører, England allerede har aftalt venskabskampe med Tyskland og Argentina i november (hvor gruppe-toerne skal spille playoff-kampe, red.). Måske blev de aftaler lavet før starten på denne kvalifikation, fordi de må da virkelig tro på sig selv. Men måske bliver de nødt til at aflyse de aftaler efter kampen mod os i morgen? Måske bliver de straffet? Hvem ved? Vi er klar til at udnytte den mulighed, der ligger foran os. Jeg siger ikke, at vi ikke kan tabe kampen i morgen. Men England skal virkelig slide for at besejre os, siger Branko Brnovic til guardian.co.uk.

Dagens Gossip