Mor anholdt for hælde syre på sin egen datter

| Skrevet af Newspaq den 5. november 2012 - 11:06
  • Det har kostet en pige livet på grufuld facon, at hendes mor i et islamistisk angreb hældte syre på datteren. - Det var hendes skæbne at dø på den måde, siger moren.
Foto: www.colourbox.com

En pakistansk mor har dræbt sin 15-årige datter ved at overhælde hende med syre, fordi hun kiggede på drenge.

En pakistansk mor, der har dræbt sin teenagedatter ved at overhælde hende med syre, siger til BBC, at det var datterens skæbne at dø på den måde, fordi hun havde kigget efter en dreng.

Politiet i Kashmir, der er under pakistansk administration, har anholdt Mohammad Zafar og hans kone Zaheen for angrebet 29. oktober på deres 15-årige datter, Anushka, som døde på sygehuset to dage efter at have lidt af frygtelige syreforbrændinger.

Såkaldte æresdrab er almindelige i det dybt konservative Pakistan. Menneskerettighedsaktivister siger, at flere end 900 kvinder blev dræbt sidste år efter at være blevet beskyldt for at have kastet skam over familien på en eller anden måde.

I en samtale med BBC fra arresten hos politiet siger faren, at parret tidligere havde advaret Anushka mod at kigge efter drenge, mens moren beskriver, hvordan hendes datter havde tigget hende om tilgivelse.

- Hun sagde: "Jeg gjorde det ikke med vilje. Jeg skal aldrig gøre det igen", siger moren, hvis ene arm bærer spor ad syreangrebet, til BBC.

- På det tidspunkt havde jeg kastet syren. Det var hendes skæbne at dø på den måde, understreger moren.

Forældreparret ventede i to døgn, inden de bragte Anushka til sygehuset. En læge fortæller AFP, at den unge pige ankom i en meget alvorlig tilstand med ætsninger på 70 procent af kroppen.

Kilde: AFP

Deltag i debatten

Krimi

24. september 2014

Som en del af den landsdækkende kampagne “Kør bil, når du kører bil” er politiet på kontrol i flere dele af landet.

Politik

23. september 2014

Obama har nu forpligtet sig selv på at nå en klimaaftale i Paris næste år, mener Rasmus Helveg Petersen.

Sundhed

24. september 2014

Sådan lyder konklusionerne i et nyt internationalt studie.

Underholdning

23. september 2014

Det overraskede helt sikkert seerne, da nyhedsværten Charlo Greene forleden sagde sit job op, mens hun var på skærmen. Nu forklarer hun hvorfor.

Efterlysninger

23. september 2014

En stor samling af smykker, ure og sølvtøj er blevet fundet hos en indbrudstyv. Nu mangler politiet bare at finde de rette ejermænd.

Advarsler

23. september 2014

Københavns Vestegns Politi melder om en alvorlig brand i Vallensbæk og har udsendt sirenevarsel.

God karma

20. september 2014

En kræftsyg mor frygtede, hvad der skulle ske med hendes 8-årige søn efter hendes død. Men den dødssyge kvinde fik uvurderlig hjælp fra uventet side.

Frækt

23. september 2014

Hvis du har glemt, hvorfor sex med din hustru eller ægtemand ikke er helt så skidt, som det ofte bliver skildret i film, så læs med her.