Mor beskylder tre lærere: ‘Det var jer, der overfaldt min søn’

I mandags kunne vi her på Dagens.dk bringe historien om en episode på Hedensted Skole, der fik skolen til at anmelde en 15-årig mandling elev for at havde slået, sparket og spyttet på to lærere.

Den 15-årige elev, Mads Jensen, måtte efterfølgende behandles på skadestuen efter episoden med lærere på Hedensted Skole, og nu står drengens mor, Jeanet Jensen frem og fortæller, at det i stedet var lærerne, der overfaldt hendes søn. Det skriver Lokalavisen Horsens.

- Mads havde været oppe at slås med en dreng fra parallelklassen i fredags. De var ifølge Mads lige gode om det. Da han har været på viceinspektørens kontor til en samtale, ringer han til mig og vil hentes,” fortæller Jeanet Jensen til Lokalavisen Horsens.

Moren forklarer overfor avisen, at da hun ankom til skolen, ville Mads hente sine ting i klassen. Han var ifølge moren fattet og rolig, men frustreret over situationen. Men på vej ned ad en gangen til klassen dukkede en mandlig lærer op.

- Han tager simpelthen fat i Mads og beder ham om at gå på kontoret. Da Mads forsøger at vride sig løs fra lærerens greb, begynder læreren at skubbe til Mads. Jeg beder læreren lade Mads være, men får et 'er du mor til Mads? Du burde skamme dig' retur,” forklarer Jeanet Jensen og tilføjer, at der efterfølgende kom yderligere to lærere frem på gangen, der hjælp deres kollega med at tage fat i Mads.

Hun fortæller, at hendes søn slog fra sig og gik ind i klassen for at tage sin computer. Her tabte han dog computeren, da de tre lærere igen fik fat i ham.

- Jeg forsøger at stoppe lærerne og får fat i Mads' computer, selv om den ene lærer står på den under optøjerne. Det kulminerer, da den ene lærer tager en arm om Mads' hals og den anden omkring hans krop og løfter ham op, mens de to andre lærere holder fast i Mads - alt sammen foran de andre elever i klassen. Det gør ondt som mor at se ens søn få den behandling af tre lærere, der skal være forbillede for de unge og guide dem i, hvordan man opfører sig,” siger Jeanet Jensen.

Hun fortæller yderligere, at andre lærere i mellemtiden får gennet eleverne ud af klasselokalet, og at de tre lærere først slipper Mads, da viceinspektøren dukkede op. Herefter forlod Mads skolen sammen med sin mor, der begge var rystede over episoden.

- Hvis den første lærer på rolig vis havde sagt, at vi skulle på kontoret, var det slet ikke endt sådan her. Mads er langt fra en mønsterelev. Han gider ikke at gå i skole og har derfor også skiftet skole fem gange i Hedensted Kommune. Det er helt på sin plads med en skideballe på kontoret efter en slåskamp. Men jeg synes ikke, det er berettiget, at tre lærere skal overfalde min søn på den måde. Det er muligt, at det ikke hjalp, at jeg blev sur og forsøgte at blande mig. Men hvilken forælder vil ikke forsvare sig, når tre voksne overfalder ens barn på den måde,” forklarer Jeanet Jensen.

Hun tilføjer, at hun var for rystet til at køre bil lige efter voldsepisoden, og at hun ringede til Mads' far for at fortælle om episoden. Herefter kører hun Mads til skadestuen i Vejle, hvor han, ifølge moren og en rapport fra skadestuen, blev behandlet for sin venstre skulder og ringerfinger, der var gået af led.

Mads havde desuden røde mærker om halsen, et bøjet ribben, et blodsprængt øje, en bule i baghovedet og en hævelse ved højre øje.

Artiklen fortsætter under billedet

Mads Jensen. Privatfoto.

Ifølge Jeanet ringede Hedensted Skoles viceinspektør til Mads' far, mens Mads var på skadestuen.

- De forklarede, at de havde haft en pædagogisk samtale med Mads, at jeg havde blandet mig og at Mads ikke skulle komme i skole mere, siger Jeanet Jensen, der nu håber et samarbejde med kommunens unge-enhed for at få styr på Mads' skolegang, mens han er bortvist fra Hedensted Skole. 

Jeanet Jensen har siden episoden forsøgt at anmelde lærerne for vold ved både Vejle og Horsens Lokalpoliti.

- Politiet har sagt, at når det er offentligt ansatte, så skal anmeldelsen ske gennem kommunen,” siger Jeanet Jensen, der dog har tænkt sig at få fat på en advokat og få anmeldt de tre lærere.

Hos Horsens Lokalpoliti forstår man dog ikke Jeanet Jensens anmeldelses-problemer.

- Der må være tale om en misforståelse. Uanset hvilke ansættelsesforhold man er under, skal vold meldes til nærmeste politikreds. I dette tilfælde skal moren altså anmelde volden til Horsens Lokalpoliti, siger Poul Steffensen fra Horsens Lokalpoliti til Lokalavisen Horsens.

Skoleleder på Hedensted Skole, Vibeke Ancher, bekræfter overfor Lokalavisen, at der har været en voldsom episode på skolen, men hun vil ikke kommentere sagen yderligere.

 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip