Mor delte billede af blotter: Får hårdere straf end gerningsmand

Skrevet af Emil Ryttergaard

24/10/2016
Foto: Shutterstock Blotter
Foto: Shutterstock Blotter
Moren delte overvågningsbillede af blotter og straffes med bøde

Dagens topnyheder

Hvor går grænsen for selvtægt, hvis ens eget barn bliver udsat for chikane? 

Det fandt Rikke Andersen ud af, da hun fik fat i et overvågningsbillede af en mand, som hun mistænkte for at have blottet sig for hendes datter. 

Rikke Andersen delte billedet på Facebook, men det er i strid med persondataloven, hvilket har resulteret i en bøde på 5.000 kroner til moren. 

Det skriver metroxpress.

Rikke Andersens 10-årige datter blev sammen med en veninde antastet af blotteren uden for Dagli' Brugsen i Nyråd på Sydsjælland. Blotteren viste ifølge Rikke Andersen sit lem flere gange og fulgte efter pigerne.

Rikke Andersen tog kontakt til butikken, og det viste sig, at manden var blevet fanget på butikkens overvågning.

Hun delte et billede af manden fra overvågningsvideoen på Facebook, hvor hun skrev, at manden skulle findes. Det resulterede i en anholdelse af manden, hvorefter han blev dømt for blufærdighedskrænkelse.

Blotter slap med mindre bøde

Samtidig med anholdelsen af blotteren blev Rikke Andersen også kontaktet af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som bad hende om at fjerne billedet af manden fra Facebook og fortalte hende, at hun ville blive sigtet for at overtræde persondataloven.

Det har nu resulteret i en bøde på 5.000 kroner til Rikke Andersen, mens blotteren slap med 10 dagbøder af 250 kroner - altså 2.500 i alt.

Og det står Rikke Andersen altså temmelig uforstående over for.

-Det er vanvittigt, at han slipper så let. Jeg bryder mig ikke om, at man gentagne gange kan se, at strafudmålingen i sager om blufærdighedskrænkelser er meget milde, selvom strafferammen går op til fire år. Det her kan blive starten på hans seksuelle karriere, når han kun får et så minimalt rap over fingrene, siger hun.