Mor døbte søn 'Jihad': Sendte ham i skole med bombe på maven

Der er langt fra uskyldigt børnetøj til det outfit, som en mor valgte at sende sin søn i skole i.

35-årige Bouchra Bagour er ved en fransk domstol dømt for at støtte terror. Moderen, der har døbt sin søn 'Jihad', sendte drengen i skole med en t-shirt med teksten 'Jeg er en bombe'.

SE BILLEDERNE AF DEN KONTROVERSIELLE T-SHIRT NEDERST

Moderen er idømt en måneds betinget fængsel og en bøde på 15.000 kroner. Det var hendes bror Zayed, som havde fået lavet trøjen. Han fik en dom på to måneders betinget fængsel og en bøde på 30.000 kroner.

Det var en lærer i drengens børnehaveklasse i Sorgues tæt ved Avignon, som klagede over t-shirten til skolens rektor. Begge var rystede over moderens valg af tøj til drengen og kontaktede myndighederne.

LÆS OGSÅ: Facebook fjerner jihad-gruppe

Bouchra Bagour hævder, at hun ikke spekulerede videre over blusens budskab. Alligevel bad byens borgmester, Thierry Lagneau, politiet om at efterforske sagen.

I første omgang blev drengens mor og onkel frikendt. Men en appeldomstol i Nimes underkendte den beslutning. Det skriver Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Jihad blev chikaneret på grund af sit navn

- Jeg fordømmer handlingen fra de forældre, der misbruger deres lille dreng til at formidle et politisk budskab, sagde Thierry Lagneau ved retssagens begyndelse.

Gennem sin advokat siger Bouchra Bagour, at hun er chokeret over, at dommen blev omstødt. Gennem hele forløbet har hun nægtet, at hun skulle have forsvaret terrorisme.

- Jeg tænkte, at den ville få folk til at grine, har hun tidligere sagt til avisen Le Parisien.

LÆS OGSÅ: Rørte amerikanere mindes 9/11-ofrene

Bouchra Bagour har også forklaret, at ordlyden på t-shirten henviser til det franske udtryk 'Je suis la bombe'. Det kan - direkte oversat - betyde: 'Jeg er den bedste'.

På bagsiden af t-shirten stod dert: ' Jihad - Født den 11.september'. Det var en reference til barnets fødselsdag, forklarede den 35-årige kvinde.

Anklagemyndigheden afviste samtlige forklaringer.

KLIK OG SE BILLEDERNE I FULD STØRRELSE

Dagens Gossip