Mor donorer 350 liter brystmælk til ære for sin dødfødte søn

Amy Anderson var selvsagt knust, da hun fødte sin lille søn Bryson alt for tidligt i uge 20. Han var dødfødt, og det eneste, der hjalp Amy nogenlunde igennem sorgen var, at hun kunne sætte mælkeproduktionen i gang og føle en forbindelse til det barn, hun ikke fik at se i live. 

Selvom lægerne anbefalede hende at stoppe mælkeproduktionen, gik Amy i gang med at pumpe, så hun kunne donere mælken til andre børn. Det virkede beroligende for hende i sorgen, og samtidig mente hun, at hun kunne hjælpe andre mødre og børn, der ikke fik amningen til at virke. Det skriver Today

Læs også: Her er grunden til, at du ikke skal amme efter du har brugt selvbruner

Amys daværende arbejdsplads kunne ikke se, hvorfor de skulle give hende ekstra pauser til at pumpe mælken ud. Da hun spurgte dem om lov, lød svaret "Din baby er død". 

I USA, hvor Amy er fra, findes der lovgivning, der giver ammende mødre ekstra pauser til at amme deres børn. Der er selvsagt ikke de samme barselsforhold, som der er i Danmark, men pauserne skal altså give dem mulighed for at amme deres børn, selvom de går på arbejde. Reglerne gælder til gengæld ikke for hverken rugemødre eller for mødre, der har mistet deres børn ligesom Amy. 

- Det kan være ligemeget, om man har et barn i armene eller ej. Jeg var en mælkeproducerende kvinde med fysiske behov, kritiserer Amy lovgivningen. 

Læs også: Jessica: ‘Jeg ammer min vens søn - hvad er problemet?’

Hun og manden har tidligere prøvet at miste tre andre børn, og har i dag to sunde og raske børn. Bryson føltes dog som noget helt særligt for dem, da de nåede at høre hans hjertebank, modsat de tidligere tre, ufrivillige aborter. 

Amy Anderson har brugt amningen til at håndtere sorgen og føle sig tættere på Bryson for hver amning. Samtidig bruger hun mælken som et symbol og oprør mod ammelovgivningen, som hun mener er diskriminerende. 

- Det her var Brysons mening i livet, og jeg har tænkt mig at favne det, uddyber Amy, som symbolks har doneret til forskellige mælkebanker i både USA og Canada for at sætte fokus på hendes og andres situation. 

Læs også: Denne mors amme-selfie har vagt ophedet debat på nettet

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip