Mor: Forbyd børnefamilier at rejse med fly på ferie

De fleste af os har prøvet det: At træde ind i et fly på vej til langbortistand. Mens øjnene vandrer ned over sæder og de andre passagerer på vej ned på sæde 12C, stopper blikket ved familien med et lille barn.

Nuttet er barnet da - måske. Men åh gud, det bliver en lang tur, hvis ungen får tryk i ørene, ikke gider sidde stille på fars skød, er sulten, bliver træt af ikke at have sin egen seng eller skal skiftes. Der vil være skrig, skrål og konstant valfart og og ned af gangene med lillefisen i hånden eller på armen. Suk.

Omvendt har de fleste forældre, der har rejst med et lille barn, prøvet at være "den der" familie, som alle hader. Det er ved Gud svært at holde et barn underholdt i en flykabine i flere timer. Uanset hvor mange rosiner og stykker legetøj, man har pakket i håndbagagen. Det mindste skrig eller behovet for at strække de små buttede ben og gå op og ned af flygangene udløser stort set altid et par rullende øjne, suk eller på anden vis tydeligt misbilligende blikke fra medpassagerne. Men hvad skal man gøre?

Løsning: Forbyd børn på visse flyvninger og lav særlige familieegnede flyvninger til de med børn.

Så kontant lyder forslaget fra en britisk mor og journalist, der godt kan forstå, at andre mennesker ikke gider høre på hendes børn, når de er på vej på ferie eller forretningsvisit. 

- Vi har en business class, vi har første klasse – hvorfor kan vi ikke få en famileafdeling i flyene?, spurgte Kelly-Rose Bradford i et TV-show på itv.com denne uge.

Hun er selv er mor til en nu 12-årig. Alternativt foreslår hun, at der afgår fly, hvor familier helt er bandlyste, eller hvor der er børnefri zoner i flyene.

Læs også: Din sommerferie kan ruinere dig: Sådan skal du forsikre dig

Forslaget får rejsende og forældre op i det røde felt på blandt andet Twitter, hvor nogle af kommentarene lyder:

- Der er intet værre end at være fanget med en møgunge i fire timer. Jeg sidder ved siden af to lige nu☹ Sådan Kelly Bradford, skriver Alicia.

- #Childfreeflights eller #Childfreezones på fly, god ide, fordi ingen burde være tvunget til at høre på andres vrøvl.

- Jeg har underet mig i årevis over, at det ikke findes. Mor tog os meget få steder hen, hvor der var “blandede forsamlinger”, før vi var gamle nok til det.

- Jeg ville betale mere for #Childfreeflights. Folk lader deres børn skrige, råbe og sparke på sæderne. Sæt dem på et fly sammen allesammen.

Stifteren af flyselskabet Virgin Atlantic, Richard Branson, har tidligere udtalt, at han overvejer at lave en såkaldt børneklasse til familierne, hvor der er børnepassere ombord på de særlige afgange, som kan underholde børnene.

Af sikkerhedsmæssige årsager har det dog ikke kunne lade sig gøre indtil videre, har han tidligere udtalt til cntraveler.com.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip