Mor forsøgte at dræbe sin 1-årige søn 15 gange

En 25-årig svensk kvinde er blevet tiltalt for drabsforsøg mod sin lille søn. 

Hun er tiltalt for drabsforsøg og grov mishandling af drengen 15 gange samt for 16 tilfælde af alvorlig vold mod sønnen, der kun er et år gammel. 

Alle overgrebene på sønnen fandt sted, mens de begge var indlagt på sygehuset i Uppsala. Det var derfor lægerne, der anmeldte den 25-årige til politiet, skriver Expressen. 

Sagen startede i maj sidste år, hvor kvinden kom til akutmodtagelsen på hospitalet med sin knap et-årige søn, der kastede blod op. 

Lægerne behandlede drengen for de, de troede var mavekatar, og dagen efter blev de begge udskrevet. Men allerede dagen efter, ringede hun efter en abulance til sønnen, der føltes stiv og havde kramper. 

Igen blev drengen indlagt, og lægerne brugte de næste syv uger på at finde årsagen til drengens sygdom. 

29 juni sidste år blev drengen fundet livløs og slap i en seng ved siden af moderen. Lægerne fik liv i den lille dreng, men sygehuset valgte at kontakte de sociale myndigheder, og dagen efter blev kvinden anholdt. 

Ifølge anklageskriftet lider den 25-årige kvinde af den sjældne psykiske lidelse, Münchausen by proxy. Sygdommen får voksne til at skade deres egne børn, og det er oftest kvinder, der bliver ramt. 

Ifølge svenske eksperter, kan lidelsen bunde i ensomhed, angst og fortvivlelse, og den kan også give sig udtryk i form af selvskade og misbrug. 

I 95 procent af sagerne, er gerningsmanden en forælder til et barn. 

Dagens Gossip