Mor har ikke vasket sine børns hår i tre år - her er hendes grund

Lucy Aitken Read har ikke brugt shampoo i tre og et halvt år. Istedet slår hun et æg ud eller hælder vineddike i håret hver tiende dag.

Datteren Ramonas hår blev vasket med shampoo i et par måneder, efter hun blev født, mens Juno aldrig har haft shampoo i håret.

- Folk har kaldt mig ‘beskidte ko’ og det, der er værre, men jeg prøver at ryste det negative af mig, siger Lucy Aitken Read til Mirror.

- For hver negative kommentar, får jeg så mange positive, der siger, de er glade for, at de også droppede shampoo, siger moderen.

Læs også: Velduftende sommertrick: Sådan laver du din egen deodorant

Det hele begyndte i 2012, da Lucy Aitken Read læste en artikel om alle de potentielt skadelige kemikalier, kvinder putter i deres hår.

- Jeg troede, jeg brugte økologisk, sunde shampoo, men da jeg gik ovenpå og læste på mine flasker gik det op for mig, at de indeholdt allemulige syntetiske kemikalier, jeg aldrig havde hørt om, siger hun.

- Min første datter Ramona var kun et par måneder gammel, og når jeg kiggede på hende virkede hun så lille og sårbar. Det gjorde mig endnu mere fast besluttet på ikke at bruge kemikalier mere.

Lucy Aitken Read oplever, at hendes hår er bleve tykkere, sundere og silkeblødt, efter hun droppede shampoo. I starten lugtede det ikke så godt, men det holdt op efter en måneds tid.

Læs også: Lav din egen læbepomade på fem minutter

I dag skyller hun håret med vand to gange om ugen og bruger ting fra køkkenet hver tiende dag, f.eks. æg, natron, æblecider- og vineddike eller urter.

Desuden børster hun håret med en børste af vildsvinehår, der får fedtet fra hovedbunden ud i hårstråene og gør dem sunde og skinnende.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip