Mor havde det lettere: Forskning viser, at det var nemmere at være slank i 80erne

Næste gang din mor prikker verbalt til dine bløde deller, så kan du stikke hende den her.

Et studie har nemlig bevist, at det var meget nemmere at holde sig slank i 70’erne og 80’erne, end det er i dag. Selv hvis man spiser det samme og rører sig lige så meget.

Læs også: Fie har tabt sig 70 kg: Nu har hendes folkeskole-mobber inviteret hende ud

Forskere ved York University i Toronto har gennemført omfattende undersøgelser af 36.400 voksne amerikaneres spisevaner i årene 1971 og 2008 og sammenlignet dem med 14.400 voksnes fysiske aktivitet, og det viste sig, at BMIen i 2006 var op til 2,3 point højere end nogen i samme alder i 1988 - også selvom de spise den samme mængde kalorier, proteiner og fedt, og bevægede sig lige så meget.

- Vores studie viste, at hvis du er 25, må du spise mindre og træne mere end dem, der er ældre, for at undgå vægtøgning, siger en af forfatterne bag undersøgelsen Jennifer Kuk.

Forskerne er ikke helt sikre på grunden til den større udfordring for nutidens unge, men de har nogle teorier.

Til The Atlantic fortæller de, at det kan skyldes hormonforstyrrende kemikalier, en stigning i receptpligtig medicin som antidepressiver, der kan føre til vægtøgning. Desuden kan stress, senere måltider og lyskilder om natten ødelægge søvnmønstret, hvilket også spiller ind på vægten.

Så spørgsmålet er, om du kan undvære nutidens livsstil og se igennem fingre med de ekstra kilo?

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip