Mor i fængsel for at skjule datter: Nu er hun løsladt

En 26-årig kvinde fra Hvidovre har været i såkaldt forvaring siden maj, fordi hun har nægtet at udlevere sin fireårige datter til samvær med barnets far.

Men onsdag eftermiddag blev den unge mor løsladt fra Vestre Fængsel, hvor hun har siddet i snart tre måneder, oplyser hendes advokat, Vivian Jørgensen, til Ritzau.

- Ankestyrelsen har suspenderet kravet om samvær med faren, fordi Statsforvaltningen ikke har indhentet tilstrækkelige oplysninger i sagen om samvær, siger Vivan Jørgensen.

- Grundlaget for fængslingen er altså forsvundet.

Først var det Fogedretten på Frederiksberg og siden Østre Landsret, der besluttede at tage den unge mor i forvaring, fordi hun ikke ville oplyse myndighederne om, hvor barnet befandt sig.

Kvinden fik senere tilladelse til at kære sagen til Højesteret, som skulle tage stilling til, hvorvidt hun fortsat skulle sidde fængslet. Men Højesteret nåede ikke at træffe en afgørelse, før fængslingens fundament smuldrede.

- Hun har været fængslet på et fejlagtigt grundlag, siger Vivian Jørgensen.

- Hun har villet beskytte sit barn mod at blive tvangsudleveret til faren. Det er der ikke længere krav om, at barnet bliver, og derfor kan hun nu være sammen med sin datter, siger hun.

Ankestyrelsen har behandlet sagen, fordi den 26-årige mor klagede over Statsforvaltningens afgørelse om, at hendes datter skulle udleveres til barnets far.

Moren frygtede blandt andet, at faren ville bortføre barnet til Libanon.

Højesteret skal nu fastslå, om fængslingen af kvinden var forkert.

Ifølge advokaten har sagen om samvær ikke været grundigt belyst i Statsforvaltningen, som ifølge Vivian Jørgensen ikke har taget tilstrækkeligt hensyn til barnet.

- Eksempelvis har Statsforvaltningen ikke inddraget barnets børnehave. I børnehaven har barnet berettet om en voldelig episode mellem forældrene i hjemmet, men det er ikke blevet belyst, siger Vivian Jørgensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip