Mor idømmes otte måneders fængsel for børnemishandling

Skrevet af admin

07/08/2015

Mest læste i dag

En 37-årig mor er fredag ved Retten i Holbæk kendt skyldig i at have mishandlet sine to døtre mellem 2004 og 2014 på forskellige bopæle i kommunerne Morsø, Ikast-Brande og til sidst i Kalundborg.

Hun er ifølge retten idømt otte måneders ubetinget fængsel.

Mishandlingen bestod i slag med flad hånd og knytnæve og et tilfælde af spark med en sikkerhedssko.

Hun har sagen igennem nægtet sig skyldig og har forklaret, at det er børnenes far, der har manipuleret døtrene til at anklage hende for voldelige overgreb.

Kvindens 30-årige kæreste, som hun mødte i 2014, er også dømt i sagen.

Han var tiltalt for at have medvirket til mishandlingen ved at lade det passere, at moren udøvede vold mod børnene. Men det blev han frikendt for. Han blev dog fundet skyldig i at have kastet en mælkekasse i hovedet på den ældste datter på nu 14 år og slået hende med knytnæve.

Også han har nægtet sig skyldig.

Retten har valgt at idømme ham fem måneders fængsel.

Begge de dømte har bedt om betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen.

Sagen begyndte mandag, hvor begge tiltalte skulle forklare sig. Bagefter skulle kvindens 14-årige datter vidne mod dem.

Den 37-årige mor indrømmede, at der havde været to episoder, hvor hun havde givet pigerne "en røvfuld" hver. Men ellers havde de kun i leg givet hinanden "dummeslag" og "lammere", forklarede hun.

Modsat lød vidneforklaringen fra hendes ældste datter, som ikke har kunnet se det sjove i lammerne.

- Jeg er bange for min mor. Det er jeg nu. Tidligere har jeg aldrig været bange for hende, jeg har bare aldrig rigtig elsket hende, sagde hun.

Datteren sagde, at hun i perioder var blevet slået i ansigtet og på skulderen op til flere gange om ugen, især når moren drak. Hun har også set sin mor give sin lillesøster en lussing, så hendes ørering faldt ud, og det blødte.

/ritzau/