Mor kom på kæmpe opgave: Mød verdens tungeste nyfødte trillinger

Skrevet af Kirstine Petersen

21/08/2016

Dagens topnyheder

En graviditet kan være hård at komme igennem for nogle kvinder – og ofte bærer de kun på ét barn på omkring de to til fire kilo.

Forestil jer så, hvordan det er at vente trillinger – og endda nogle af verdens tungeste af slagsen.

Det gjorde Kate Tipton, der sammen med sin partner, Caleb, fødte verdens anden tungeste trillinger nogensinde i juli måned.

Jack vejede 3,28 kilogram, Stella 2,81 kilogram og Luke 2,52 kilogram. Alt i alt lige under ni kilo, svarende til ni liter mælk rundt om på kroppen; og naturligvis hovedsageligt siddende på maven.

Forældrene, der er fra Tennessee i USA, blev chokerede, men også glade, fordi lægerne igennem flere måneder havde advaret dem om, at trillingerne formodentligt ville være markant undervægtige ved fødslen, og at det kunne ende med at skade dem.

Ifølge Guiness Rekordbog mangler trillingerne dog tilsammen blot at veje omkring ét kilo (en pakke pålæg i sul på hver af deres kroppe), førend at de havde slået verdensrekorden.

- Når jeg rejste mig på, kunne jeg høre mine hofter knage. Det gav sådan en særlig lyd. Det var lyden af så meget pres ovenfra og så meget vægt. Det var ret hårdt, siger Kate Tipton til mediet WBIR.

Den nybagte far stemmer i og roser konen for at gennemgå forløbet så flot.

- Jeg havde grædt hver eneste dag, hvis det var mig.

De har i forvejen ni-årige Sophia og otte-årige Aubrey.

Kate gik første gang i fødsel kun 21 uger henne i forløbet (en graviditet er sat til at vare 40 uger). Heldgivis fik lægerne stoppet fødslen, og det endte med, at hun fødte dem 34 uger henne.

Lægerne var så chokerede over at se vægten, at de vejede Jack to gange, fordi de ikke troede på, hvad vægten viste dem.

Den var dog god nok, og nu er parret dermed hjemme med de sunde børn og forsøger at få en (meget travl) hverdag til at fungere med bleskift, mad og søvn, når det er muligt, med hele deres børneflok.

Læs også: Mor til trillinger bliver gravid igen: Da hun ser scanningsbilledet, kan hun slet ikke overskue situationen

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: