Mor med respirator ville fejre sin søn: Karin fik opfyldt sit største ønske af hospital

Det er højtid for studenter, og over hele landet får glade unge sat huer på af deres kære.

Men for én studerende på Lemvig Gymnasium, var tirsdag en ekstra særlig dag, for udover at Allan Gielsgaard skulle have huen på, så kunne den unge mand også fejre 20-års fødselsdag.

Før Allan kunne kalde sig student, ventede en sidste eksamen i religion, og da denne var veloverstået, stod Allans stolte familie klar udenfor døren.

Den røde hue blev sat på af Allans mor, Karin Gielsgaard, men det havde bestemt ikke ligget i kortene, at Karin kunne tage del i denne skelsættende dag.

For Karin Gielsgaard er for tiden indlagt på Intensiv Afdelingen på Regionshospitalet i Holstebro, og derfor var det – i princippet - ikke muligt, at hun kunne være til stede til at placere huen på sin søns hoved.

Dette var dog Karins store ønske – et ønske der også var blevet overhørt af personalet på Regionshospitalet. Her besluttede man heldigvis, at gøre en undtagelse og imødekomme Karins drøm. Det blev derfor arrangeret, at Karin Gielsgaard for en enkelt dag kunne forlade hospitalet og i sygetransport blive kørt de cirka 32 kilometer til Lemvig i følgeskab af læge og sygeplejerske.

- Det blev en rigtig god oplevelse for Karin, fortæller overlæge Jon Lindskov Eriksen fra Anæstesiologisk Afdeling i Holstebro, på Hospitalsenheden Vests Facebook-side.

- Vi var godt forberedt på situationen og havde medbragt alt nødvendigt udstyr – heriblandt respirator, sug og overvågningsudstyr. Rent praktisk var det nødvendigt at transportere Karin Gielsgaard i kørestol på gymnasiets gange og hen til eksamenslokalet, forklarer han.

Dette gjort, at Karin kunne sidde klar udenfor eksamenslokalet til at lykønske sønnen. Sønnens stundentereksamen  og fødselsdag – blev fejret med kaffe og kransekage, før Karin igen skulle tilbage på hospitalet.

Her kan du læse om historien på Facebook.

 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip