Mor rørt over indsamling til kræftsyg datter: Nu kan hun få sit store ønske opfyldt

Skrevet af Sol Stoffregen

11/12/2013

Mest læste i dag

Femårige Noelle er ligesom de fleste piger på hendes alder helt pjattet med prinsesser - specielt dem fra Disney. Hun elsker at klæde sig ud som Snehvide og Klokkeblomst og hygger med at se Askepot og Belle på ipad'en.

Men nu kan den lille kræftramte pige, som på et år har gennemgået tre store operationer i hjernen, snart komme helt tæt på sine ynglings disney-figurer.

En privat indsamling af en venlig sjæl på nettet har på under en uge rundet 25.000 kroner, som skal gå til, at femårige Noelle kan få sit store ønske opfyldt - at hun og familien kan komme til Disneyland i Paris

Siff Mandalay er mor til Noelle, og hun er dybt rørt over den gavmildhed fremmede mennesker har udvist.

- Det er helt vildt. Jeg er målløs og forbløffet. Det er ubeskrivelig stort. Jeg er omgivet af mange gode mennesker. Det er jo december, tænk at folk i julegavebudgettet prioriterer et bidrag til os, siger en meget taknemmelig Siff Mandalay til Dagens.dk.     

LÆS OGSÅ: Henrik skal dø af kræft: Her er ægtepars rørende fortælling

Bag indsamlingen står Marie Kronquist, som kontaktede familien, efter hun havde læst Siffs personlige indlæg om hverdagen med en syg datter på hendes blog "En Anden Virkelighed".

- Jeg kunne mærke, at jeg var nødt til at gøre det. Både som privatperson og som mor til et barn på Noelles alder. Det er så vigtigt, at vi mennesker hjælper hinanden, når livet brænder på, siger Marie Kronquist, som til daglig er mindfulnessinstruktør og bl.a. holder mindfulnessforløb hos Kræftens Bekæmpelse, til Dagens.dk.

Siff og Marie har aldrig mødt hinanden, men den 20. december skal de to kvinder mødes til et kæmpe knus, fortæller Siff. Siffs mand har gået i folkeskole med Marie for mange år siden - dog har de ikke haft kontakt siden skoletiden. 

Siden indsamlingen, som hedder "Noelles Virkelighed", startede i torsdags har danske, svenske og norske personer støttet med bidrag. 28.000 kroner er målet for indsamlingen, som løber indtil slutningen af februar. Indsamlingen forsætter, selvom de 28.000 kroner snart er nået.

Den lille fightende prinsesse, Noelle, glæder sig rigtig meget til at komme afsted på eventyr hos prinsesserne. Hun har dog sine betænkeligheder.

- Hun (Noelle) har ikke helt forstået det. Jeg ved, at hun bliver helt vild, når hun møder dem alle - prinsesser og feer. Hun vil elske det. Men hun er lidt bekymret for, om Udyret er ligeså ond i virkeligheden som i filmen, siger Siff, som ville ønske, at hun kunne sige tak til hver og en, der har støttet.       

Familien, der tæller mor Siff, far, Noelle og lillebror, ved ikke, hvornår de kan komme til Disneyland. Det afhænger af Noelles tilstand, som bliver vurderet ved en scanning i januar.

Da virkeligheden blev barsk
Historien om den syge Noelle starter i slutningen af oktober 2012 - fire dage før den lille pige blev fire år.

Her opdager lægerne på Rigshospitalet en hjernetumor på størrelse med en velvoksen golfbold. Tumoren sidder i et meget svært tilgængelig område af hjernen. Beskeden lyder, at uden en operation vil Noelle dø. Den 1. november 2012 bliver Noelle opereret i hjernen.

Tre måneder efter til en kontrolscanning opdager lægerne, at tumoren er vendt tilbage og er på samme størrelse som før. 

14 dage efter begynder Noelle at gå ind i ting og virker kluntet. En øjenlæge konstaterer, at hun har mistet sit højresidige syn på begge øjne.

I marts 2013 gennemgår Noelle sin anden omfattende operation i hjernen. Bagefter bliver hun delvist halvsidig lammet. Noelle kan godt gå, men bruger kørestol på ture. Hendes højre hånd har kun sparsom gribe/slippe-refleks.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Tre måneder efter viser scanningerne igen, at tumoren er tilbage og vokser. Den eneste udvej er en tredje operation. Og den 7. oktober i år bliver Noelle opereret.

En scanning viser senere, at der stadig er en rest tilbage af tumoren, men lægerne tør ikke gå tættere på den af frygt for, at Noelle får alvorlige skader. 

De tre operationer på et år har været en hård kamp for den lille pige, der hver gang har kæmpet sig tilbage til livet.

Til januar tager lægerne stilling til, hvilken behandling Noelle skal have for at holde tumoren nede.

SE BILLEDER AF NOELLE NEDERST: