Mor svarer tilbage til folk, der håner hendes syge 4-årige dreng

En svensk mors opråb vækker genklang.

Martina Boström delte i går et indlæg på Facebook om sønnen Maximilliam.

Drengen har været dødelig syg. I 2012 fik han en knoglemarvstransplantation, men efterfølgende har han været syg af eftervirkninger fra transplantationen. Medicin har fået den lille dreng til at hæve voldsomt op.

Det har der desværre været en trist tendens til, at folk på gader og stræder skulle kommentere.

Indlægget er i skrivende stund delt over 9000 gange.

Læs det nedenfor i en oversat udgave.

- Her har I Maximilliam, fire år og udadtil altid glad. Han har en sygdom, få børn overlever med. Han spiser store mængder medicin, efter de hårde behandlinger han har fået. Han fik en knoglemarvstransplantation i 2012, hvilket betød, at hans sygdom ikke tog ham i døden. Han har været alvorlig syg med mange komplikationer. Hans krop kæmper stadig med flere sygdomme, han fik efter transplantationen, der engang holdt den fra at tage livet fra ham. På billedet nedenfor kan du se en livlig fyr, der ser temmelig glad ud. Hvorfor skal I berøve ham sin livsglæde?

Alle I mennesker derude, vær søde at tage hensyn til, at vi alle ser forskellige ud. I har ingen anelse om, hvad andre har været igennem i livet. Du har ingen ret til at kommentere på andre folks udseende, fordi du ikke ved noget om, hvad du ser. Du ved ikke, hvor hårdt de har kæmpet for at overleve!

Læs også: Da Mariah fyldte to år, lagde hendes mor et billede på Facebook - det skulle hun aldrig have gjort

I dag sad jeg på McDonalds med min søn og skulle spise, som man normalt gør, ellers vil man ikke overleve. En pige kom og sad ved siden af Max. Hun så på ham og begyndte at bevæge sig tættere på sin mor, som om hun var bange for ham. Max så på hende og smilede. Hun kiggede væk. Hendes mor fortalte hende konstant, at hun skulle spise sin mad, når hun ikke kunne få øjnene fra ham. Pigen var bare et barn, så hun forstår det ikke på samme måde, som vi voksne gør, at han ser anderledes ud på grund af noget. Men ved du, hvad der skræmmer mig? Når voksne taler højt og tydeligt om, at man ikke skal give sit fede barn McDonalds-mad, uden at tænke på, at han måske er syg? Han kunne have gået en masse igennem i sit liv, måske er han hævet op? Ja, du ved, det er kortison, der igen gør ham opsvulmet. Han er ikke FED!

Jeg stod i køen ved kassen i Ica (supermarked, red.). Max elsker at holde sine ting og give dem til kassedamen og derefter komme tilbage og se, hvad han har givet dem til at skanne ind. Han havde en pose slik i hånden, og de to damer bag mig sagde højt og tydeligt “Herregud, stakkels barn, der har sådanne forældre, som giver deres barn slik, når han er så tyk”. Jeg sagde ingenting, men håbede, at Max ikke hørte det. Da vi kom hjem igen, spurgte max, hvorfor han er tyk. Skal et barn på fire år stille sådan et spørgsmål, når han ikke har spist sig tyk, men er svulmet op på grund af medicin?

Hvor end vi går, så ser folk på ham, børn bliver bange for ham, og de voksne taler højt om hans udseende. Maximilliam har hørt alt for meget nu. I voksne har talt så højt, at mit barn ikke ønsker at leve længere. Han er ikke dum eller blind. Han forstår præcis alt, hvad du siger, og han forstår dine øjne! Han fortæller mig, hvor ked af det han er, han bruger ordene “Jeg orker ikke mere, jeg vil ikke mere” og det er takket være den syge verden, vi lever i.

Læs også: Han blev drillet i skolen, fordi han stammede - her sætter han mobberne grundigt på plads

Hvad du ikke ved om andre, har du ikke ret til at tale om. Min søn skal ikke blive hjemme, fordi du ikke forstår alvoren. Jeg vil ikke føle mig som en dårlig mor, fordi han får slik på en lørdag, og han er hævet. Vi bør ikke være nødt til at blive indendøre, fordi I ikke kan opføre jer ordentligt. I ødelægger hans selvtillid ved at tale højt om, hvordan han ser ud, og hvad han skal spise eller ikke spise. Han er fire år og er syg, han har klaret mange svære ting i livet, som I ikke vidste, man kunne. Så jeg beder jer nu! Hvis du ikke har nogen idé om, hvad andre har været igennem, så fortæl ikke højt og tydeligt dine synspunkter om hans udseende, og hvad du synes, der er forkert at give ham. Du ved ikke, hvordan det skader en anden person, der rent faktisk gør noget for at overleve og være glad. Han skal ikke presses mere, for han har det ikke let. Stop venligst med at kigge underligt på ham, for han forstår, hvad du mener, med den måde du kigger på. Han er et menneske præcis som dig. Vær sød at stoppe.

LÄS! Här har ni Maximiliam, 4år & utåt alltid glad. Har har en sjukdom som få barn överlevt med. Han äter mängder...

Posted by Martina Boström on 30. juli 2015

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip