Mor til dreng med skoldkopper advarer alle mod at give deres børn disse febernedsættende piller

Hayley Lyons fra Warrington i Storbritannien stod denne uge frem for at advare alle især forældre mod at give deres børn ibuprofen-baseret smertestillende til deres børn, hvis de har skoldkopper. 

Moderen har en lille dreng, Lewis, som måtte igennem en meget grim oplevelse af netop den grund, og derfor har moderen skrevet et opslag, der lige nu får en hel del opmærksomhed på de sociale medier. 

- Der er skoldkopper i omløb igen, og derfor vil jeg gerne minde folk om helst at lade være med at give deres børn Nurofen/ibuprofen. 4 forskellige læger fra lokale lægehus udskrev det til Lewis for at få hans temperatur ned. Denne type medicin er antiinflammatorisk, det reagere med skoldkopper og får dem til at gå dybere ned i huden, skriver Hayley. 

Hun har lagt billeder af sønnens tilstand op sammen med indlægget:

Sønnen fik det værre og værre, men lægerne på det nærmeste hospital blev ved med at sende ham hjem, fordi "det bare var skoldkopper", beretter moderen videre. Derfor tog forældrene ham til sidst med på et andet hospital, hvor han blev indlagt omgående, og hvor lægerne forklarede familien, at den forværrede tilstand hang sammen med de piller, drengen havde fået. 

Lewis endte med at få blodforgiftning af den forkerte medicin, og det kunne derfor være endt langt værre, hvis ikke hende og manden havde insisteret på at få sønnen tilset igen. 

På det tidspunkt var skoldkopperne blevet langt værre og efterladt dybe sår og huller i den lille drengs hud. 

Læs også: 6 alarmerende udslæt som du skal gå til lægen med hurtigst muligt

- Det stod faktisk på nurofens (medicinens red.) hjemmeside, at man ikke bør tage den slags medicin ved skoldkopper (vi opdagede det bare først efterfølgende). Men når lægerne udskriver det, hvorfor skulle vi så stille spørgsmålstegn ved det, spørger moderen.

Advarslen er blevet delt over 414.000 gange fra moderens væg siden den 6. april, hvor hun skrev opslaget.

Se billederne og opslaget herunder:

 

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Chickenpox is going round again can I please remind people NOT to give your children nurofen/ibuprofen. 4 different...

Posted by Hayley Lyons on Thursday, April 7, 2016

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip