Mor til nyfødt rekordbaby: ‘Han er vældig tung’

Australske Breanna Sykes havde som så mange andre mødre planer for sin kommende fødsel og nyfødte baby.

Hun havde købt babytøj og ville gerne føde vaginalt. Men de planer måtte ændres, da det gik op for både hende og lægerne, hvor stor en dreng, hun var ved at få: En 5,9 kilos basse.

- Det var en stor overraskelse. Mit vand gik, og jeg var fuldt udvidet, men smerten blev bare for meget. Jeg fik en angstanfald, og så blev de nødt til at lægge mig i narkose. Da jeg vågnede, fortalte de mig, at jeg havde fået en 5,9 kilo tung baby, siger førstegangsmoderen til Perthnow.

Når hun lægger sin nyfødte på armen, begynder armen hurtigt at sove, uddyber hun. 

Læs også: Kæmpe baby vejer næsten 20 kilo: Se billederne af hende her

57 centimeter lange Ziad Kadic kom således til verden lørdag aften klokken 7:15 lokal tid.

I Danmark vejer en gennemsnitlig drengebaby 3570 gram ved fødslen – altså cirka 2,2 kilo mindre end den australske basse.

Det er ikke fuldkommen usædvanligt af få børn på over fem kilo i Danmark, men på fødegangen i Perth er de ved at undersøge, om drengen kan være den største baby, der er født i Australien nogensinde.

Han sprænger i hvert fald de lokale vægtkurver og overraskede derfor både læger og de nybagte forældre, som dog har det godt i dag. 

Vægten for nyfødte varierer fra region til region og har ændret sig gennem tiden. Hvor meget vejede du eller dit barn ved fødslen?

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip