Mor til pige med Downs syndrom: Forfærdeligt ikke at kunne abortere efter diagnosen

Hallie Levine er 42 og mor til tre. En af dem er datteren Johanna, der har Downs syndrom.

Yahoo Parenting har hun nu skrevet et indlæg om, hvor hårdt det er at opfostre en datter, der har en del behov, som andre børn ikke har.

Hendes personlige historie er en reaktion på, at staten Ohio muligvis vil følge i North Dakotas fodspor og fratage kvinder deres ret til at abortere, hvis ønsket skyldes, at deres barn har Downs syndrom. Loven blev indført i North Dakota i 2013 som den første amerikanske stat.

Hallie Levine kalder forslaget ‘forfærdeligt’ og fortæller, at hun selv havde valgt at abortere sin datter Johanna, hvis hun havde vidst, hun ville blive født med Downs syndrom.

- I dag er jeg taknemmelig for, at jeg ikke gjorde det. Men jeg kan under ingen omstændigheder forestille mig at insistere på, at andre ikke skal have den ret, siger hun.

Læs også: Familie til dreng med Downs Syndrom tabte mælet, da de vendte sedlen om

Under graviditeten med datteren følte hun hele tiden, at noget var galt. Men lægerne forsikrede hende om, at alt gik lige efter bogen.

Da Johanna blev født viste det sig dog, at hun havde det ekstra kromosom. Hun skulle lynhurtigt opereres for tarmforsnævring, og lægerne frygtede, at hun også var født med en hjertefejl.

- Jeg stirrede chokeret på dem og tænkte: ‘Det her har jeg aldrig sagt ja til’, husker Hallie Levine.

Hun kæmpede med en fødselsdepression de første par måneder af Johannas liv. Og hun var fyldt med skam over at tænke, at hun havde insisteret på en abort, hvis hun havde kendt til datterens diagnose. For selvom hun elsker sin datter højere end noget andet, så har det været hårdt at være mor til et barn med så særlige behov.

Læs også: 4-årig pige med Downs syndrom giver den max gas som fotomodel

Hun mener ikke, at andre kvinder skal gå igennem det samme som hende.

Havde hun vist, at datteren havde Downs syndrom, og hun derefter blev tvunget til at gå graviditeten ud, ville det have været en katastrofe, fortæller hun.

- Det værste du kan gøre ved en kvinde, der gennemgår en krise er at gøre hende endnu mere magtesløs, siger hun.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip