Mor til Præstø-offer: Dom sender vigtigt signal

For tre år siden var Lasse en normal, velfungerende dreng. Fredag i Østre Landsret i Nykøbing Falster måtte han have sin mors hjælp til bare at få sin jakke på.

Lasse var blandt de 13 efterskoleelever, hvis liv blev forandret, da de i februar 2011 sammen med to lærere kæntrede med en dragebåd i Præstø Fjord.

Fredag stadfæstede landsretten dommen over Lundby Efterskoleforstander, Truels Truelsen, der har fået 60 dages betinget fængsel for uagtsom legemsbeskadigelse. Og det afslutter et kapitel for familien Andersen.

- Vi får sat et punktum for denne del af sagen og får lukket det ned. Vi kan lægge det bag os og prøve at komme videre med vores liv, siger Kitty Aadal Andersen, der er mor til Lasse og tilfreds dommen.

- Dommen siger, at det er en leders ansvar at sikre, at forhold er i orden, og at der ikke er uklarheder om dem. Det er et vigtigt signal at sende - hvis man er forstander, så er man leder, chef og ansvarlig, siger hun og uddyber:

- De har med børn og unge at gøre, og de overtager voksenansvaret for os. De unge er ikke selv i stand til at sige fra, så det er nogle vigtige signaler, der nu er blevet sendt.

Allerede i februar i år blev både forstanderen og efterskolen dømt i sagen. Men mens efterskolen accepterede dommen på 250.000 kroner i bøde, ankede Truels Truelsen dommen.

Landsretten slog dog fredag fast, at forstanderen svigtede sit ansvar

Lasse blev reddet op af det to grader kolde vand med helikopter. Ulykken har betydet, at han ikke længere kan tage vare på sig selv.

- Det har ændret 100 procent alt i vores liv. Lasse er så skadet, at han ikke kan have et almindeligt liv. Jeg er på nedsat arbejdstid, fordi jeg ikke kan have et fuldtidsarbejde.

- Men nu må vi se fremad på, hvordan vi kan få livskvalitet i Lasses liv, siger Kitty Aadal Andersen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip