Mor ydmyges for at amme barn i fitnesscenter – her er hendes perfekte svar

En amerikansk kvinde ved navn Aidan Johnson har på få dage vakt stor opsigt på nettet og ikke mindst i hjembyen Columbus i delstaten Ohio.

I torsdags satte den vrede kvinde sig til tasterne for at skrive et opslag på Facebook, da hun ønskede at dele en ydmygende og ubehagelig oplevelse fra det lokale fitnesscenter.

De ansatte var mildest talt ikke tilfredse med Aidan Johnson, da hun valgte at amme sin otte måneder gamle søn i centret.

- I dag blev jeg konfronteret med noget, der bekræftede mig i, at amning i det offentlige rum er noget, som jeg bliver nødt til at forsætte med at gøre af hensyn til andre mødre, lyder det fra Aidan Johnson på Facebook.

Aidan Johnson, der er mor til to børn, forklarer på det sociale medie, at lederen af træningscentret kom over og bad hende om 'at dække sig til', da hun var ved at fodre sønnen.

- Jeg har ammet mine to børn i alt 31 måneder. Det har været op og ned med udfordringer, frustrationer og masser af omfavnelser, men i sidste ende er jeg stolt af, hvad jeg har gjort for mine to børn, lyder det fra Aidan Johnson.

Læs også: Mor begynder at amme, da hun er i zoo - men så ser hun, hvem der kigger på hende

Hun forklarer, at hun var taget hen i det lokale motionscenter for at mødes med en bekendt i den café, der ligger lidt afsides fra de andre aktiviteter i centret.

- Der var et par andre mennesker i bistroen, herunder en ansat. Jeg ammede min otte måneder gamle søn (kun toppen af mit bryst var synlig), lyder det fra Aidan Johnson.

En kvindelig ansat henvendte sig kort efter til den ammende kvinde.

- Hun startede med at sige, at motionscentret gik meget ind for amning, og hun selv 'forstod' min situation, da hun selv havde ammet. De ville dog lige fortælle mig, at jeg kunne gå op i et privat børneområde eller ind i et andet lokale, skriver Aidan Johnson.

- Jeg sagde: 'nej tak, jeg har det fint og det samme gælder min sovende søn.' Jeg blev ked af det, da jeg forlod stedet, og derfor ringede jeg til min mand. Han besluttede sig for at tage ned og tale med dem i dag, skriver Aidan Johnson.

Hun forklarer, at manden gik hen for at tale med lederen af motionscentret, Jim.

- Han sagde, at han var gået ned til bistroen, hvor han så mig amme mit barn, og han lagde mærke til 'alle de mennesker, der stirrede og kom med bemærkninger', og derfor sendte han en ansat hen for at tale med mig. Min mand spurgte: 'så din vigtigste opgave var at få hende til at gå eller dække sig til?' og han svarede 'ja' til det, skriver Aidan Johnson.

- Han sagde, at jeg var nødt til møde dem på halvvejen, da de også måtte tænke på de andre medlemmer af motionscentret. Han sagde, at hvis jeg ikke var villig til at mødes med dem på halvvejen, så skulle jeg nok finde et nyt motionscenter, lyder det fra Aidan Johnson.

- Min mand sagde, at det i Ohio var lovligt at amme, og derfor var fodringen af mit barn lovlig, men lederen sagde: 'fint, så kan jeg bede hende om at dække sig til.' Min mands største frustration var, at lederen flere gange sagde sætningen: 'hvis hun er sådan en type....'. Jeg føler mig såret, ked af det, flov og SUR. Hvorfor skal andre mennesker blande sig i fodringen af min søn, spørger Aidan Johnson og fortsætter:

-Det skal ændres. Mit offentlige opslag (på Facebook, red.) kan give bagslag, men gæt hvad? Jeg er faktisk ligeglad. At give mine børn føde er det vigtigste, og indtil alle i Verden forstår dét, så jeg vil kæmpe for det, som jeg tror på. 

Læs opslaget i sin fulde længde her:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

I’ve been breastfeeding now for a total of 31 months. It’s been up and down with challenges, frustrations, lots of...

Opslået af Aidan Johnson på 18. februar 2016

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip